Передплата 2024 «Добрий господар»

ЗМІ: "Фірташа арештували минулого року в Австрії через покупки в Louis Vuitton"

  • 23.03.2015, 15:29
  • 1 027

Приводом для арешту українського бізнесмена Дмитра Фірташа в Австрії у квітні 2014 стала підозра у відмиванні грошей при покупці товарів в Louis Vuitton

Про це пише австрійське видання Format.at, передає Еспресо.TV з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Це сталося з Дмитром Фірташем, коли він мав намір заплатити за покупки в елітному магазині Louis Vuitton в "Золотому кварталі" Відня. Вартість сумок, спідниць та ювелірних прикрас становила 75,51 тис євро — Помірна сума як для пана Фірташа. Тим не менше чек в Louis Vuitton викликав ряд подій. Чому? Тому що пан Фірташ зробив безготівковий платіж і BAWAG-PSK (австрійський банк, що обслуговує Louis Vuitton) повідомив про нього в поліцію через підозри у відмиванні грошей", — йдеться в матеріалі видання.

За даними Format.at, Фірташ спробував розрахуватися за покупки карткою своєї компанії Scythian Consulting, що і було розцінено BAWAG як спроба у відмиванні грошей.

"До звинувачення BAWAG пан Фірташ не знав, що він та інші клієнти Vuitton з Росії та України перебувають в списку спостереження ФБР, чий вплив доходить навіть до Австрії. Будучи банком з американськими власниками, BAWAG підтримує хороші зв'язки з аташе з правових питань американського посольства у Відні. Ідея спостереження за розкішними магазинами, такими як Louis Vuitton, народилася саме там, в іноземному офісі ФБР", — йдеться в матеріалі видання.

Джерело: Еспресо.TV

Схожі новини