Передплата 2024 «Добра кухня»

Вітренка втретє введуть “у ту саму річку”

Після  двох невдалих намагань у  найвищих столичних кабінетах роблять третю спробу призначити Юрія Вітренка першим віцепрем’єром - міністром енергетики

Це питання обіцяють внести у порядок денний парламенту на наступному тижні.

Колишній заступник голови НАК «Нафтогаз України» ніяк не до душі народним депутатам. У грудні, під час першого головування за його віцепрем’єрство, цей фахівець зібрав лише 186 голосів при необхідних 226. Незважаючи на такий гучний провал, від послуг Вітренка в уряді не відмовилися — прем’єр Денис Шмигаль доручив йому тимчасово виконувати обов’язки своєї правої руки.

Уся надія була на те, що парламентарії змилостивляться над кандидатом у січні, коли повернуться із зимових канікул. Агітував за нього сам президент. Але Вітренка знову чекало фіаско. Хоча він провів «дружні бесіди» з фракціями, у сесійній залі його підтримали лише 204 депутати. Спересердя номінант сказав, що з державної роботи перейде у приватний бізнес…

Коли емоції вляглися, хтось із впливових людей порадив пану Юрію не квапитися. Заступник керівника фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що Вітренка знову висуватимуть у перші віцепрем’єри. І порадив тому добре покомунікувати з лідерами політичних сил у парламенті, заручитися їхньою підтримкою. Її невдаха шукатиме у «Батьківщині», «Довірі», «За майбутнє», серед позафракційних.

За даними з парламентських кулуарів, якщо Вітренка знову проігнорують депутати, Банкова може запропонувати йому посаду члена Національної комісії з державного регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП). З часом Вітренко може очолити цю комісію.

Схожі новини