Передплата 2024 ВЗ

«Подаруночок» на День Незалежності: Сокальський ліцей очолила колишня «регіоналка»

Очільник департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска призначив директором Сокальського професійного ліцею  колишню «регіоналку» Наталю Карташову

В Україні де-факто скасували люстрацію? Бо чим інакше пояснити той факт, що директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олег Паска призначив директором Сокальського професійного ліцею колишню «регіоналку» Наталю Карташову?

Громадськість Сокальщини обурена таким кадровим призначенням. «Хочу спитати земляка Олега Паску — чи не тремтіла рука, коли підписував наказ на це призначення? Як директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА міг призначити ексрегіоналку, голову Сокальської РДА часів Януковича, Наталію Карташову керівником Сокальського професійного ліцею? Чи заслужили наші діти таких вчителів, а майданівці — реванш ворогів? — написав на своїй сторінці у ФБ громадський активіст Василь Курій. — 9 лютого 2014 в Сокалі громада з ганьбою вигнала з народного віча Наталію Карташову. Тоді замість заяви про свій вихід з Партії регіонів вона хотіла зачитати звернення Львівської обласної організації Партії регіонів. Ви уявляєте?!! Ми вже мали Небесних, а вона — з ворогом. Лише 19 лютого 2014 року Наталія Карташова написала заяву про відставку та про вихід з Партії регіонів — трималася до останнього!».

«Галичан легенько випробовують — чи з’їдять цю цукерочку? А де наші депутати — народні і обласні патріоти? Ви ж ідете на вибори! Та на це кожен мав би вже відреагувати!» — обурений Василь Перегінець.

Журналіст «ВЗ» зателефонувала до очільника департаменту освіти ЛОДА Олега Паски і запитала про мотиви одіозного кадрового призначення. Однак він порадив прочитати пост у своєму ФБ, де «вже все сказав».

«Розумію, що починаються вибори. Деяким кандидатам легше вилити на когось відро гноївки, ніж запропонувати щось добре і мудре для людей. Але це їх вибір і стиль життя. У нас інші цінності, — написав Олег Паска. — Щодо кадрових призначень, то вони відбуваються в рамках чинного законодавства і департамент освіти цікавить виключно те, як ці люди працюють чи працюватимуть. Ми не сприймаємо поділу України за будь-якою ознакою, бо Україна — це МИ! Вважаємо будь-який поділ ознакою нецивілізованості і дикунства».

Довідка «ВЗ»

Наталія Карташова на виборах народних депутатів України 28 жовтня 2012 року була зареєстрована кандидатом від Партії регіонів та включена до виборчого списку під № 219. 23 серпня 2012 року розпорядженням президента України Віктора Януковича її було призначено головою Сокальської РДА Львівської області.

Торік у грудні Наталія Карташова подавалася на конкурс на посаду директора Сокальського профліцею, але не була допущена до участі в конкурсі через брак стажу роботи на керівних посадах системи професійно-технічної освіти та у галузі економіки. Стаж має бути не менше трьох років. Карташова оскаржувала рішення конкурсної комісії у суді. Але Львівський окружний адміністративний суд 13 квітня 2020 року відмовив у задоволенні її позову повністю. Коли Олега Паску призначили директором департаменту освіти і науки ЛОДА, конкурс на заміщення вакантної посади директора Сокальського профліцею оголосили повторно. Карташова знову подала свою кандидатуру на спеціальний конкурс-відбір. І хоча правила відбору не змінилися, цього разу вона перемогла у конкурсі. Серед двох учасників конкурсу їй надали перевагу.

Схожі новини