Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Легенда навчань «Репід Трайдент — 2018» — наступ однієї зі сусідніх держав

На Яворівському полігоні стартували багатонаціональні військові навчання

Навчання «Репід Трайдент» («Швидкий тризуб») тривають під керівництвом американських військових із 278-го Бронекавалерійського полку. Два тижні на Яворівському полігоні військові будуть відпрацьовувати бойові, логістичні та гуманітарні завдання. Обмінюватимуться бойовим досвідом солдати 14 країн: окрім США та України, це вояки з Азербайжану, Болгарії, Великої Британії, Грузії, Данії, Канади, Литви, Молдови, Німеччини, Румунії, Польщі та Туреччини. Більшість з країн-учасників є членами НАТО. До навчань залучать понад 350 одиниць техніки та майже 2500 військових.

Навчатимуться з іноземцями українські солдати однієї з механізованих бригад, які нещодавно повернулись зі сходу. Тренування матимуть два етапи. «Перша фаза — командно-штабне навчання, під час якого військовослужбовці будуть відпрацьовувати бойові дії, застосовуючи систему імітації. Другий тиждень навчань присвячений відпрацюванню спільних дій оборонного бою, наступального бою і стабілізаційних дій», — розповів заступник командувача військ оперативного командування «Схід», генерал-майор Едуард Москальов.

На урочистому відкритті навчань побувала посол США в Україні Марі Йованович. Вона наголосила на важливості спільних тренувань. «Сполучені Штати беруть участь у цих навчань, оскільки підтримуємо суверенітет і територіальну цілісність України. Військові з 14 країн, що беруть участь у цих навчаннях, солідаризуються з Україною заради її безпеки. Завдяки цим тренуванням станемо вправнішими, досконалішими в нашій оборонній здатності і в наших уміннях», — підсумувала пані посол.

Схожі новини