Передплата 2024 «Добра кухня»

Загинув начальник управління спецрезерву ГУР МО Шаповал

На думку Юрія Бутусова, у вибуху автомобіля начальника спецрезерву ГУР МО є російський слід.

Про це головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

"У центрі Києва підірвали машину начальника управління спеціального резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони полковника Максима Шаповала, - пише Бутусов. - Максим Шаповал керував підрозділом, який брав активну участь у захисті України від російської агресії, у бойових діях на Донбасі, зокрема й на тимчасово окупованій території.

У Бутусова немає жодних сумнівів, що Шаповал загинув унаслідок терористичної атаки російських спецслужб.

"Почерк убивць - такий самий, як у випадку підриву журналіста Павла Шеремета в Києві і під час підриву заступника начальника управління контррозвідки СБУ Донецької області Олександра Хараберюша в Маріуполі. Немає сумнівів, що російські спецслужби розгорнули широкомасштабну терористичну війну проти співробітників українських спецслужб, які беруть найактивнішу участь у боротьбі з окупантами", - вважає він.

Унаслідок вибуху загинув начальник управління спеціального резерву Головного управління розвідки Міністерства оборони полковник Максим Шаповал, ще двох людей було поранено.

Під час вибуху автомобіля в Києві загинув чинний військовий

Справу розслідують за статтею «теракт».

У вівторок, 27 червня, під час вибуху автомобіля на перехресті вулиць Солом'янської та Механізаторів в Києві загинув чинний військовий Збройних сил України 1978 року народження, справу розслідують за статтею "теракт". Про це повідомив директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

"Оскільки він є чинним військовим, то прокуратура буде визначати підслідність розслідування цього кримінального провадження, яке зараз зареєстровано за статтею 258 КК "теракт" слідчим відділом головного управління поліції в м. Києві", - сказав він.

Водночас на сайті МВС України повідомляється, що київські правоохоронці отримали повідомлення про вибух в автомобілі Mercedes о 8:16. Внаслідок події загинув водій. На місці працюють слідчо-оперативні групи, експерти-криміналісти, вибухотехніки, лікарі «швидкої» та рятувальники. Встановлюються причини і обставини вибуху.

Крім цього прес-секретар ГУ Нацполіціі України в м. Києві Оксана Блищик повідомила, що після вибуху до медиків звернулася дівчина 1990 року народження, якій осколки влучили в ноги.

За попередньою інформацією, від вибуху "Мерседеса" у Солом’янському районі Києва загинув військовослужбовець Міністерства оборони Максим Шаповал.

Про це повідомили "Українській правді" у Міноборони.

Усі обставини зараз з'ясовуються.

У правоохоронних органах УП повідомили, що загиблий керував спецпризначенцями Головного управління розвідки Міноборони.

За даними джерел УП, загинув Максим Шаповал.

Вибух автомобіля в Києві: поліція підтвердила смерть водія

Внаслідок вибуху автомобіля в Києві в Солом'янському районі, що стався 27 червня зранку, загинув водій Mercedes. Цю інформацію підтвердила прес-служба Нацполіції Києва

"Поліція працює на місці вибуху у Солом'янському районі Києва. Внаслідок події загинув водій", — написала у Facebook прес-секретар Нацполіції Києва Оксана Блищик.

У повідомленні на сайті поліції йдеться, що вибух стався о 8:16 на перехресті вулиць Солом?янська та Олексіївська. На місці працюють слідчо-оперативні групи, експерти-криміналісти, вибухотехніки, лікарі "швидкої" та рятувальники. Встановлюються причини і обставини вибуху.

Подія належним чином зареєстрована. Вирішується питання щодо її правової кваліфікації.

Зазначимо, за інформацією очевидців, загинув водій і постраждали ще двоє людей.

Потужний вибух автомобіля в Києві, який стався зранку 27 червня, зафіксували камери. На відео видно різкий спалах і дим за деревами. Вибух стався під час руху автомобіля.

Момент вибуху автомобіля видно на 6 секунді відео, яке з'явилося зранку на YouTube.

Як відомо, вибух стався на перехресті вулиць Механізаторів та Солом'янської. За попередньою інформацією очевидців, одна людина загинула, двоє постраждало.