Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Парасюк: "В моїй країні чомусь вірять лише мертвим"

  • 30.03.2016, 23:04
  • 3 992

Народний депутат Володимир Парасюк прокоментував замах на нього, скоєний увечері 30 березня. 

Про цей інцидент він написав на своїй сторінці у Facebook.

"Я не буду нікому нічого доказувати, бо в моїй країні чомусь вірять лише мертвим. Не знаю, чи мене хотіли залякати, чи просто прибрати, але те, що за останніх два роки в мене з'явилось достатньо ворогів - це факт", - зазначив Парасюк.

Нардеп стверджує, що ледь не загинув унаслідок вибуху.

"Ну нічого, тепер ми з'ясуємо, хто з нас сильніший. Дякую всім друзям, які приїхали підтримати", - підсумував він.

Замах на Парасюка: у МВС розповіли про гранату

Для замаху на народного депутата України Володимира Парасюка нападник використовував, швидше за все, гранату РГД-5.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив радник міністра внутрішніх справ України Іван Варченко.

«У мене немає даних, на зараз, можливо, за осколками гранати вже визначено, що це саме було. Але за характеристиками, вибуховими характеристиками, я бачу, що це, швидше за все, РГД-5, а не РГО, РГТ у нас вибухала під ВР, і тоді у нас було дуже багато втрат. На даний момент збирається вся доказова база, у тому числі записи відеокамер, і свідки є, і свідчення будуть внесені в доказову базу», - сказав він.

В поліції розповіли подробиці замаху на Парасюка

Відкрито кримінальне провадження за посягання на життя державного чи громадського діяча.

За словами нардепа, він начебто бачив, як невідома особа кинула предмет, схожий на гранату, повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"Вже відомо, що внаслідок цієї пригоди, яка сталася на бульварі Лесі Українки, було пошкоджено три автомобіля. Ніхто з людей не постраждав", - зазначили в поліції.

За словами першого заступника Голови Національної поліції України Вадима Трояна, він вже поспілкувався з народним депутатом.

"Особисто розмовляв з Володимиром. З ним все добре. Нашими підрозділами вжито всі заходи з розшуку злочинця", — зазначив Вадим Троян.

В Нацполіції зазначили, що інформація про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 112 (Посягання на життя державного чи громадського діяча) Кримінального кодексу України. Наразі правоохоронці ретельно обстежують місце події та прилеглу до нього територію, опитують ймовірних свідків та очевидців пригоди.

Парасюку дадуть охорону

Голова Верховної Ради Володимир Гройсман заявляє про необхідність надання охорони нардепу Володимиру Парасюку.

Про це він сказав на ранковому засіданні парламенту, передає Gazeta.ua.

"Ми повинні надати охорону. Так ми вирішили це питання з народним депутатом Вікторією Войціцькою. Слідство триває, охорона (їй - ред.) забезпечена. Також ми повинні це зробити і щодо Володимира Парасюк", - сказав він.

Спікер вказав на ненормальність ситуації, "коли люди з бойовою зброєю, гранатою ходять по вулицях".

В машину Парасюка кинули гранату

Народний депутат не постраждав.

Ввечері 30 березня у Києві на бульварі Лесі Українки невідомі кинули вибуховий пристрій в автомобіль народного депутата Володимира Парасюка, повідомив нардеп Ігор Луценко.

«В машину Парасюку хтось кинув гранату. Їду зараз туди», — написав він у Facebook в середу ввечері.

Фото: Громаське
Фото: Громаське

За попередньою інформацією, в автомобілі Парасюка стався вибух через протипіхотну гранату РГД-5 (протипіхотна уламкова ручна граната). За інформацією свідків, від вибуху також постраждали чотири автомобілі, які стояли поруч.

Згодом Ігор Луценко розповів більше подробиць інциденту.

Фото: Громадське
Фото: Громадське

«Судячи з того, що тут бачу — замах на вбивство. Кидали гранату прицільно, але судячи з усього, перешкодили гілки. В момент, коли він приїхав додому, запаркувався, кинули щось по потужності як РГД. На щастя, метрів п'ять не долетіло. Сусідня машина прийняла на себе вибух. Пощастило. Це означає, що вели, знали, куди і приблизно коли приїде. Це серйозно», — написав Ігор Луценко.

Фото: Громадське
Фото: Громадське

Разом з тим, як зазначив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, який спілкувався з Парасюком, нардеп перебував в автомобілі, але внаслідок вибуху не постраждав.

Як повідомляє прес-служба патрульної поліції, правоохоронці, які прибули на місце події, знайшли сліди осколків від гранати.

Схожі новини