Передплата 2024 «Добра кухня»

ГПУ викликала Сакварелідзе на допит

  • 30.03.2016, 09:00
  • 5 507

Давід Сакварелідзе повідомив, що його викликають на допит в Генеральну прокуратуру України у справі про зникнення $ 2 млн.

«Тільки що мені дзвонив заступник начальника створеного нещодавно в ГПУ департаменту, який займається відверто замовними справами, в тому числі і проти моєї команди Дмитро Сус. Він запросив мене в п'ятницю на допит у справі про зникнення $2 млн», — написав Сакварелідзе у facebook, передає Громадське.

Він зазначив, що Сус кілька днів тому мав на руках дозвіл на проведення обшуків, шантажував працівників Генеральної інспекції і схиляв їх до «співпраці», щоб отримати неправдиві свідчення, які в наслідку «мали бути використані на брифінгу з метою дискредитації Д.Сакварелідзе і його команди».

«Я запропонував йому прислати мені офіційне повідомлення із зазначенням інформації про виробництво, дату і час проведення допиту. Я без проблем прийду на допит і допоможу слідству, а також чітко поясню, як саме працює міжнародна технічна допомога в тому випадку, коли є довіра до державних інститутів країни», — зазначив Сакварелідзе.

Порошенко пообіцяв Сакварелідзе повернути його в ГПУ

Давід Сакварелідзе, зустрівся з президентом України і обговорив з ним наказ Віктора Шокіна щодо його звільнення.

Про це повідомив Сакварелідзе в інтерв'ю виданню "Новое время".

За його словами, президент пообіцяв обговорити з новим генпрокурором відновлення членів команди Сакварелідзе на посадах в ГПУ.

"Президент сказав, що в наших стосунках нічого не змінюється, і що моє звільнення не було погоджено з ним... Президент сказав, що він говоритиме з новим генеральним прокурором... про те, щоб нас відновили", - розповів Сакварелідзе.

Сакварелідзе: "Я українець і нікуди не тікатиму"

Звільнений заступник генпрокурора Давід Сакварелідзе заявив, що планує й далі співпрацювати з Генпрокуратурою.

При цьому він наголосив, що планує й далі жити і працювати в Україні, передає 24 канал.

"Я — громадянин України. Я не збираюсь нікуди тікати. В мене відповідальність і дана обіцянка українському народові. Це для мене просто виклик. Людський, чоловічий, професійний і моральний виклик. І я буду боротись до кінця", — заявив Сакварелідзе.

Саакашвілі: «Такого цинізму ніхто не дозволяв собі навіть в епоху Януковича»

Голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі також зібрав брифінг у зв'язку зі звільненням прокурора Одещини Давіда Сакварелідзе.

Керівника Одещини шокувало те, що заступника генпрокурора звільнили через звернення "криміналу і сепаратистів", щодо яких Сакварелідзе вперше в історії розпочав розслідування.

«Час уже кричати "караул". Докотились, приїхали. Такого цинізму ніхто не дозволяв собі навіть в епоху Януковича», — заявив Саакашвілі.

Він нагадав, що був присутній при тому, коли призначали на посаду Сакварелідзе: "Президент Порошенко надавав йому чіткий мандат на боротьбу з мафією, яка існує в Одесі та Одеській області".

Від глави держави Петра Порошенка Саакашвілі очікує різкої і принципової реакції.

Саакашвілі: «Звільнення Сакварелідзе вигідно Кремлю»

Звільнення Давіда Сакварелідзе емоційно прокоментував очільник Одещини Міхеїл Саакашвілі.

У його відставці Саакашвілі бачить руку Кремля і проросійських сил в Україні, передає 24 канал.

"Наприклад, пан Ківалов, за яким тягнеться довгий шлейф сфальсифікованих виборів в Україні, це міжнародний шахрай Голубов, це інші особи, які мають судимості за кримінальні справи. Ківалов — кращий друг Путіна, про всі ці технології, які використовують проти нас — пишуть в Москві, — відзначив голова Одеської облдержадміністрації Міхеїл Саакашвілі.

Сакварелідзе про звільнення з ГПУ: "Це лише початок моєї боротьби з корупцією"

За словами Сакварелідзе, він не збирається триматися за крісло заступника генпрокурора.

Колишній заступник генерального прокурора Давід Сакварелідзе назвав своє звільнення з посади лише початком боротьби з корупцією в Україні. Про це він заявив на брифінгу щодо власної відставки, передає Громадське.

«Це тільки початок моєї боротьби за справедливість і проти корупції в Україні. Однак ні для кого не секрет, що і в подальшому будуть напади на людей із моєї команди», — сказав Сакварелідзе.

За словами екс-помічника генпрокурора, приводом для його звільнення стали звернення народних депутатів та керівників обласних прокуратур до Віктора Шокіна.

«Послужило приводом для звільнення — заяви народних депутатів. Тобто депутатів Ківалова і компанії», — наголосив Сакварелідзе.

Водночас він зазначив, що «не тримається за крісло заступника генпрокурора.

Сакварелідзе: «Моє звільнення — це сигнал, що реформи в Україні нікому не потрібні»

Давид Сакварелідзе, звільнений сьогодні з посади заступника генерального прокурора України, назвав таке рішення зачисткою серед тих, "хто має намір боротися з корупцією в Україні" і сигналом, що реформи в Україні нікому не потрібні, передає УНІАН.

"Як ви вже знаєте, сьогодні генпрокурор України звільнив мене з посади свого заступника та обласного прокурора Одеської області. Формальним приводом для цього, за їх визначенням, стало грубе порушення прокурорської етики. Я хочу відкрито заявити: так, я порушив прокурорську етику. Але саме в їх розумінні цього терміна... В їх розумінні прокурорська етика — це злодійство, це корупція і кругова порука... Цю етику я порушив і завжди буду порушувати... З першого дня свого призначення на посаду я займався постійною боротьбою саме з цими так званими правилами етики", - заявив Сакварелідзе.

При цьому він підкреслив, що саме боротьба з корупцією була основним завданням, поставленим йому особисто президентом України.

"Така атака на мене і моя команду - це сигнал, що Україні не потрібні реформи. Це зачистка тих, хто має намір боротися в Україні з корупцією", - підкреслив він.

При цьому він зазначив, що він продовжить свою "боротьбу за справедливість" і не виключив подальші напади на членів його команди.

Сакварелідзе: «Порошенко сказав, що моє звільнення з ним не погоджували»

Президент Петро Порошенко повідомив, що звільнення з посади заступника генерального прокурора — прокурора Одеської області Давіда Сакварелідзе не було з ним погоджено

Про це під час брифінгу заявив Сакварелідзе, передає Еспресо.TV.

"Сьогодні мене запросив до себе президент і сказав, що моє звільнення не було погоджено", - сказав він.

Сакварелідзе звільнили з ГПУ

Заступника Генерального прокурора України Давіда Сакваралідзе звільнено з органів прокуратури.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передає Укрінформ.

"Заступника Генерального прокурора України Д. Сакваралідзе звільнено з органів прокуратури. Структуру Генпрокуратури приведено у відповідність до вимог Закону України "Про прокуратуру", - зазначається в повідомленні.

Як пояснили в ГПУ, до відомства упродовж останнього часу неодноразово надходили колективні депутатські звернення та запити щодо невідповідності вимогам статей 8, 15 Закону України "Про прокуратуру" встановленої у структурі та штатному розписі посади заступника Генерального прокурора України - прокурора Одеської області, яку обіймає Д. Сакварелідзе.

Крім того, наголосили в Генпрокуратурі, обґрунтованість рішення про встановлення зазначеної посади стало предметом судового оскарження в Окружному адміністративному суді міста Києва за позовом народного депутата України.

У прес-службі зазначають, що своїм наказом від 29 березня поточного року Шокін також притягнув до дисциплінарної відповідальності Сакварелідзе за грубе порушення правил прокурорської етики, втручання у непередбаченому законодавством порядку у службову діяльність іншого прокурора, скоєння проступку, який порочить працівника прокуратури, невиконання та неналежне виконання службових обов’язків, звільнивши його з посади заступника генерального прокурора України — прокурора Одеської області та з органів прокуратури.

"Виконання обов’язків прокурора Одеської області покладено на першого заступника прокурора цієї області Жученка О.Д.", - додали в ГПУ.