Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Столтенберг: "В НАТО є чимало доказів російської агресії"

  • 26.05.2015, 15:19
  • 1 123

Для ефективної реалізації мінських домовленостей Росії потрібно забрати з Донбасу свої війська та припинити підтримку бойовиків, яких Москва забезпечує зброєю та яких навчають російські інструктори

Про це заявив генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг в інтерв'ю «Новой газете».

«Докази (військової присутності і підтримки бойовиків - ред.) слідують один за одним, зокрема, засновані на даних нашої розвідки. Багато фотознімків опубліковані. Однак якщо люди не вірять нашій розвідці, нашим словам, вони можуть хоча б почитати ЗМІ – російські та іноземні», - зазначив він.

За словами Столтенберга, сьогоднішня позиція РФ нагадує йому ситуацію, коли Москва намагалася відкидати направлення своїх військ до Криму, однак після незаконної анексії півострова визнала, що це трапилося не без прямої участі російської армії.

«Розвідувальні служби країн НАТО публікували фотознімки, однак кожен раз, коли це траплялося, Росія просто відкидала факти, заперечуючи справжність фото або прив'язку до місцевості. У нас є великий обсяг різної розвідувальної інформації, яка доводить військову присутність Росії на сході України. Повторю: можна не вірити нам, однак інтерв'ю з родинами, солдатами є у відкритому доступі», - наголошує Столтенберг.

У цьому контексті генсек НАТО нагадав нещодавнє затримання двох бійців 3-ої окремої бригади спецпризначення ГРУ Генштабу ЗС РФ, які визнали, що є діючими військовослужбовцями російської армії.

Укрінформ

Схожі новини