Передплата 2024 «Добрий господар»

"Розв'язка на Донбасі настане за три місяці"

  • 10.12.2014, 14:52
  • 1 028

Росія не виконує Мінські домовленості й продовжує свою загарбницьку політику щодо України.

Сьогодні Росія вимушена поставляти все на території окупованої частини Донбасу, і це де-факто означає, що ці території анексовані.

Про це в Москві на засіданні Цивільного дискусійного клубу "Росії№ заявив екс-прем’єр-міністр РФ, співголова РПР-ПАРНАС Михайло Касьянов, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні ця місцева влада ДНР і ЛНР повинна людей якось забезпечувати, у тому числі й системи життєзабезпечення — банківської системи немає, готівки немає, це означає, що РФ повинна поставляти туди все — не просто гуманітарний конвой, а все! Це означає де-факто демонстрацію того, що територія анексована. Це означає, що Путін підходить до наступної риски нових санкцій. Це означає, що через три місяці вже буде розв'язка, а якщо там з'являться рублі, то все — у світі ні в кого не буде сумнівів відносно всіх цих брехливих аргументів", — сказав він.

За словами Касьянова, сьогодні на окупованих територіях на Донбасі існують соціальні проблеми, а український уряд до останнього часу виконував усі соціальні зобов'язання перед жителями цих районів. Водночас Касьянов зазначив, що після того, як стало зрозуміло, «що ні ДНРи, ні ЛНРи не виконують Мінські домовленості про припинення вогню і плюс Росія не виконує нічого», було прийнято рішення про перенесення соціальних виплат виключно в разі виїзду з окупованих територій.

Він нагадав, що контроль над українсько-російським кордоном не відновлено, а безпілотники ОБСЄ збиваються бойовиками за допомогою російської зброї.

При цьому, за його словами, ситуація на Донбасі все одно розвивається не на користь російського режиму. «Якщо будуть виконані Мінські домовленості й буде здійснено контроль за кордоном, це означає, що через три місяці там усі ці кримінальні люди розбіжаться, навіть через 2 місяці. Тому ситуація розвивається не на користь російського режиму», — підкреслив російський політик.

Схожі новини