Передплата 2024 «Добрий господар»

Бойкот економічний – наслідки політичні

Триває акція пікетування бізнесу львівських «регіоналів»

Близько тридцяти членів Громадської ініціативи “Економічний бойкот Партії регіонів — Львів” на свято Водохреща, 19 січня, прийшли під офіс ТзОВ «Барком», співвласником якого є голова міського осередку Партії регіонів Олег Баран, і защедрували — з політичним підтекстом. Активісти вимагали, аби головний “регіонал” міста вийшов із партії та з фракції ПР у Львівській обласній раді, оскільки частина доходів, отриманих від діяльності його підприємства, іде на фінансування Партії регіонів.

«Акція нашої ініціативної групи триває вже 25 днів, — розповів “ВЗ” координатор громадської ініціативи Олег Радик. — Перед Новим роком ми пікетували будівельний гіпермаркет “Нова лінія”, “Барком” і “Родинну ковбаску”, гіпермаркети “Шок” і “Крез”, що належать Олегу Баляшу. Зараз вирішили звернутися з листом особисто до Олега Барана — співвласника “Баркому”. Вважаємо своїм правом і обов’язком інформувати співгромадян про те, яку організацію матеріально підтримують, купуючи продукцію підприємства, очолюваного Олегом Бараном. Поважаючи право кожного на політичні переконання, вимагали від нього вийти з ПР, оскільки це вже питання не стільки політики, скільки моралі. Олег Баран вийшов до людей, прийняв у себе в офісі делегацію з чотирьох представників, йому вручили лист-звернення. Відбулася цивілізована розмова. Він сказав, що у лютому буде міська конференція Партії регіонів, він буде думати над нашою пропозицією і прийме рішення. Він не дурний чоловік і має зробити вибір».

Учасники громадської ініціативи бойкотування бізнесу “регіоналів” засмучені тим, що їхня активність якимось чином впливає на дії невеличких груп екстремістів. Як повідомила прес-служба “Родинної ковбаски”, вночі 17 січня сім магазинів «Родинної ковбаски» обмалювали чорною фарбою з балончиків, у трьох з них — побили вікна. Наступного дня фарбою понищили ще дві крамниці. Крім того, в одну з крамниць за присутності продавців та покупців увірвалося кілька хлопців віком 15-20 років у масках. Вони закликали працівників закрити магазин і йти геть. Люди почали робити зауваження хуліганам, натомість хлопці обмалювали двері крамниці.

“Ми не робили широкого розголосу нашої акції у соцмережах, бо боялися провокацій, — каже “ВЗ” Олег Радик. — Майже щодня якийсь магазин “Родинної ковбаски” страждає від хуліганів і радикалів. Ми виступили із засудженням цих екстремістських дій. І офіційно розповсюдили у ЗМІ інформацію, що ми не маємо до цього жодного стосунку. Ми навіть не обклеюємо магазини наліпками із закликами не купувати тут товари. Розуміємо, що тільки завдамо зайвої роботи підневільному персоналу магазинів, який здиратиме ті наліпки на морозі чи під дощем. Ми не воюємо з продавцями, ми роздаємо листівки”.

Активіст каже, що підприємці, які постраждали від радикалів, не пишуть заяв у міліцію. Активісти розмовляли зі співвласниками магазинів, більшість з яких працює по франшизі — не виробляє продукцію, а тільки продає її, використовуючи торгову марку. Вони казали, що підтримують Євромайдан, але заяви не будуть писати, бо бояться тиску “згори” і того, що міліція скористається ними, щоб покарати не справжніх винуватців, тих, що в масках, а мирних протестувальників.

Схожі новини