Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Freedom House закликає Януковича відхилити закони, що обмежують права людини

  • 17.01.2014, 11:06
  • 983

Міжнародна організація Freedom House закликає президента України Віктора Януковича відхилити прийняті Верховною Радою закони, які порушать зобов'язання країни з дотримання прав людини.

"Freedom House рішуче засуджує прийняття Верховною Радою України законодавства, яке передбачає кримінальну відповідальність за наклеп, за російським прикладом "іноземного агента" вводить обмеження для громадських об'єднань, що отримують фінансування з-за кордону, і передбачає покарання за участь в акціях протесту", — йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті організації.

Голова організації Девід Кремер зазначив, що йому сумно спостерігати, як "демократично обраний уряд України все більше віддаляється від демократичних устремлінь народу України".

Раніше повідомляли про те, що Верховна Рада підтримала введення відповідальності за поширення наклепу, в тому числі в інтернеті. Відповідне положення закріплено в законі № 3879 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів про додаткові заходи захисту безпеки громадян".

Схожі новини