Передплата 2024 ВЗ

За двометровим парканом – підпільний горілчаний завод

На око фальсифікат неможливо відрізнити від справжньої горілки.

Щоб потрапити на територію підпільного горілчаного заводу, що функціонував під Львовом, в одному з триповерхових особняків, співробітникам Державної служби боротьби з економічною злочинністю довелося подолати неабиякі перепони. Власники підпільної гуральні не пожалкували коштів на укриття свого бізнесу від сторонніх очей. Територію гуральні вони обнесли двометровим парканом.

За парканом вхід охороняла величезна кавказька вівчарка...

Правоохоронцям вдалося потрапити на територію підпільної гуральні, яка нагадувала справжній завод, де горілку виготовляли майже промисловим способом. У “цеху” оперативники побачили сотні пляшок горілки майже усіх відомих марок. Пляшки з оковитою спеціальними пристроями закорковували одноразовими корками, після чого наклеювали на продукцію етикетки відомих марок та акцизні марки. Якби не 500¬літровий чан, в якому, коли в особняк увійшли правоохоронці, готувалася чергова партія фальсифікату, побачені пляшки горілки можна було прийняти за справжню горілчану продукцію.

У чані, розповів “ВЗ” старший оперуповноважений управління Державної служби охорони ГУ МВСУ у Львівській області підполковник Михайло Тесля, перемішувалася “бодяга”. Отож правоохоронці на власні очі переконалися, що тут відомі марки горілки “гнали”, змішуючи спирт з водою. Вже готовий фальсифікат “самогонники” пакували у паперові піддони та готували до поставок у торговельну мережу.

Наразі, повідомили у відділі зв’язків з громадськістю ГУ МВСУ у Львівській області, правоохоронці “вираховують” всю мережу розповсюдження фальсифікованої горілки та вилучають її з полиць магазинів.