Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Наркотиками торгували... міліціонери

Оперативники СБУ та бійці спецпідрозділу СБУ “Альфа” провели обшук у приміщенні управління міліції Полтави та заарештували кількох його офіцерів — на чолі з начальником відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків.

“Прикро, що на шлях злочинності стають саме ті, хто безпосередньо мав би з нею боротися. Як може здійснюватися боротьба із незаконним обігом наркотиків підрозділом, у якому із шести співробітників четверо на чолі «з начальником», підозрюються у скоєнні особливо тяжкого злочину?” — прокоментував викриття перевертнів у погонах прокурор Полтавської області Андрій Миронов.

Сигнали про те, що левова частка торгівлі наркотиками в Полтаві належить членам банди, в яку входять співробітники міського управління міліції, почали надходити в обласне управління СБУ кілька місяців тому. Оперативники спецслужби встановили стеження за правоохоронцями. Незабаром дізналися, що в банду наркоділків входять дев’ятеро цивільних та четверо офіцерів міліції — на чолі з начальником відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків управління міліції Полтави. Останній був ватажком банди та керував всіма дія-ми її членів. Оперативникам СБУ також вдалося викрити місце, де було розташовано лабораторію з виготовлення наркотичних речовин. Ця лабораторія була в гаражі одного з приватних обійсть Полтави.

Після численних документувань фактів продажу наркотиків правоохоронці розпочали остаточний етап спецоперації з ліквідації наркоугруповання. До нього, окрім оперативників СБУ, долучили дванадцять працівників обласної прокуратури та вісімдесят співробітників спецпідрозділів міліції. Затримали всіх членів угруповання: цивільних, начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків міського управління міліції та трьох його підлеглих — оперативників цього ж відділу.

Пліч-о-пліч з цивільними зловмисниками перевертні в погонах виготовляли та розповсюджували в Полтаві екстрагований опій, ацетильований опій та марихуану. Оскільки ватажок угруповання на службі відповідав за боротьбу з розповсюдженням наркотиків у Полтаві, очолювана ним банда не боялася ні викриття, ні конкуренції з іншими наркоугрупованнями. Лише за п’ять останніх місяців, розповіли у прес-службі прокуратури Полтавської області, наркоділки заробили понад мільйон гривень.

Схожі новини