Передплата 2024 ВЗ

Будуть «робити те, що скаже дядя»...

На телеканал «Інтер» прийшли Бенкендорф і Кисельов – «керовані й водночас компетентні менеджери»

Зі зміною власника телеканалу «Інтер» змінився і його менеджмент. Він, як і очікувалося, став ще більш провладним. «Нова мітла» в особі Фірташа-Льовочкіна «примела» на канал добре відомих на українському телепросторі людей — колишнього гендиректора Національної телекомпанії Єгора Бенкендорфа (справа) і громадянина Росії, екс-телеведучого ток-шоу «Велика політика» Євгена Кисельова (зліва). Обидва, як мовиться, заглядали в рот Банковій…

За РІШЕННЯМ наглядової ради «Інтера» Бенкендорф (колись починав працювати тут адміністратором) став головою правління. Кисельову доручили директорство компанії «Національні інформаційні системи», іншими словами, він відповідатиме за новини, які постачатиме українцям «Інтер». Зважаючи на те, що при Хорошковському московський гість оточував підвищеною увагою президентських і кабмінівських чиновників, при Фірташу-Льовочкіну ці його симпатії тільки посиляться. За керівництва Кисельова телесюжети про бідосю рядових українців, які виходили на «Інтері» ще два місяці тому і які викликали таке роздратування Миколи Азарова, навряд чи з’являться знову…

Посилення «Інтера» за рахунок «у дошку своїх людей» експерти розцінюють як свідоме зміцнення медіапозицій команди Януковича напередодні старту нової президентської кампанії.

Коментар для «ВЗ»

Отар ДОВЖЕНКО, медіаексперт

Природно, що після переходу групи «Інтер» під контроль Фірташа і Льовочкіна вони хочуть поставити на чолі медіагрупи керованих і водночас компетентних менеджерів. Єгор Бенкендорф — це вдалий вибір: «Інтер» для нього рідний, він дуже тонко розуміє психологію аудиторії цього каналу й здатний виправити помилки, яких наробила менеджерська команда Зеленського-Порохняка. Водночас Єгор довів свою лояльність за три роки роботи на Першому національному, де був ставлеником тих самих Льовочкіна, Фірташа і Хорошковського. Те саме стосується й Кисельова, який продемонстрував свою готовність до компромісів, будучи ведучим «Великої політики». Ці люди абсолютно поділяють погляд на взаємини політики й медіа, сформульований нещодавно російським чиновником Олексієм Воліним: робити те, що каже дядя, на якого ти працюєш.

На зміну тандему Бенкендорф-Арфуш на керівні посади в НТКУ, думаю, прийде хтось консервативніший, який-небудь зрозумілий для Банкової телебюрократ, адже спроби розвивати канал за моделями комерційного телебачення не дали вагомих результатів. Це, втім, прогноз без урахування можливих підводних течій і підкилимних суперечок, які можуть вплинути на процес зміни влади на Першому, адже контроль Фірташа над державним медіаресурсом може не сподобатись так званій Сім’ї.

Схожі новини