Передплата 2024 «Добрий господар»

Новорічна ялинка з ефектом 3D

На центральній площі країни — майдані Незалежності в Києві — почала “народжуватися” головна новорічна ялинка України. У четвер, 15 листопада, почали монтувати “красуню” зростом 34,8 метра, діаметром знизу — 12,5 метра та вагою — до 30 тонн. Ялинка буде штучною, але з ефектом 3D.

Зіркове дерево, яке заіскриться всіма вогнями в День святого Миколая, 19 грудня, влетіло Україні в копієчку. Його виготовлення, оформлення, монтаж і демонтаж коштує близько 2,5 млн. грн. Щоправда, за інформацією Київської міської державної адміністрації, встановлення ялинки профінансує один з благодійних фондів, а на плечі КМДА ляжуть лише кошти за офіційне відкриття та охорону.

Родзинкою цьогорічної новорічної діви стане верхівка — піксельна маківка з ефектом 3D. Управляти світлодіодним оформленням ялинки буде спеціальна комп’ютерна програма. Вночі, обіцяють чиновники, ялинка матиме розкішніший вигляд, а вдень — спокійніший. “Жодної деталі з минулої ялинки в цьому році не лишається, — наголосила начальник Головного управління культури КМДА Світлана Зоріна. — Раніше намагалися вішати на ялинку велику кількість штучних іграшок. Цьогоріч на ялинці будуть виключно світлодіодні забавки”. Також чиновниця запевнила, що на цьогорічній ялинці не буде жодної реклами.

Схожі новини