Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Костюк і Світоліна — в 1/16 фіналу US Open

Якщо на цій стадії переможуть, то за вихід до чвертьфіналу супертурніру в Нью-Йорку найкращі українські тенісистки зіграють між собою

Перша ракетка України Марта Костюк у другому колі US Open перемогла британку Геррієт Дарт. Фото usopen.org.
Перша ракетка України Марта Костюк у другому колі US Open перемогла британку Геррієт Дарт. Фото usopen.org.

Дві українки, киянка Марта Костюк і одеситка Еліна Світоліна, пробилися до третього кола американського турніру «Великого шолому». Суперницями наших тенісисток у 1/16 фіналу престижного US Open будуть представниці США: Костюк побореться з Еммою Наварро, а Світоліна — з Коко Ґофф.

Перша ракетка України Марта Костюк (№ 19 у рейтингу WTA) у другому колі US Open перемогла представницю Великої Британії Геррієт Дарт. Здавалося б, таку суперницю киянка має обігрувати зараз «однією лівою», але поєдинок видався важким. У першому сеті британка мала загалом п’ять сетболів (тобто можливостей виграти сет одним розіграшем). На тай-брейку Костюк програвала 3:6… На щастя, Марта знайшла в собі сили, аби зрівняти рахунок і забрати перший сет (7:6, на тайбрейку 12:10!). У другому сеті Геррієт, яка, втративши перемогу в першому, зазнала сильного психологічного удару, уже майже не опиралася (6:1).

Вийшовши в третє коло US Open, Марта Костюк повторила своє найкраще досягнення на нью-йоркському «мейджорі», нагадує sport.ua. Чотири роки тому киянка в 1/16 фіналу US Open поступилася майбутній чемпіонці турніру, японці Наомі Осака. Цього року суперницею Марти Костюк у третьому колі американського «шолому» буде господарка кортів Емма Наварро (№ 12 у світовому рейтингу), яка в 1/32 фіналу обіграла Аранчу Рус із Нідерландів (6:1, 6:1).

З донькою мільярдера (батько Наварро — власник турніру WTA в американському Чарльстоні) Костюк зустрічалася нещодавно на «тисячнику» в канадському Торонто, де сильнішою була суперниця. Попри те, що Емма останнім часом прогресує, обіграти цю американку Марта здатна. Ось тільки… Треба щось негайно робити з подачею! У грі проти Дарт точних перших подач у Костюк було тільки 50%, а на двох своїх сетболах у першому сеті Марта примудрилася зробити дві подвійні помилки…

В українському дербі перемогла Світоліна

На відміну від Марти Костюк, Еліна Світоліна у своєму матчі другого кола проблем не мала. В українському дербі одеситка легко перемогла уродженку Нової Каховки Ангеліну Калніну (6:1, 6:2). Ангеліна зараз далеко не в найкращій спортивній формі, тож результат цілком закономірний.

Суперницею Світоліної у 1/16 фіналу US Open буде тогорічна чемпіонка нью-йоркського супертурніру, американка Коко Ґофф. У другому колі третя ракетка світу не мала проблем із німкенею Татьяною Марією (6:4, 6:0). Попри це, непереможною Коко зараз не назвеш, тож Еліна, гадаю, дасть американці спражній бій.

За турнірною «сіткою» Костюк і Світоліна можуть зустрітися в 1/8 фіналу (якщо обіграють відповідно Наварро й Ґофф). Нагадаю, Марта нещодавно вперше перемогла Еліну, яка прагне реваншуватися. Без сумніву, ще одне українське дербі на «хардових» кортах Нью-Йорка було би цікавим…

Теніс. US Open 2024

Жіночий одиночний розряд

Пари 1/16 фіналу

(нижня частина «сітки»)

Русе (Румунія) — Бадоса (Іспанія)

Азарєнка (рб) — Ван Яфань (Китай)

Наварро (США) — КОСТЮК (Україна)

СВІТОЛІНА (Украна) — Ґофф (США)

Чжен Ціньвэнь (Китай) — Німаєр (Німеччина)

Векіч (Хорватія) — Стернс (США)

Кіз (США) — Мертенс (Бельгія)

Алєксандрова (рф) — Сабалєнка (рб)

Схожі новини