Передплата 2024 ВЗ

Лідер УПЛ очікує на «Рух»

У п’ятницю, 8 березня, «Рух» у матчі 19-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) на «Дніпро-Арені» зустрінеться з місцевим клубом «Дніпро-1» (початок о 13.00 год), який наразі очолює турнірну таблицю чемпіонату

Фрагмент попереднього домашнього матчу «Дніпра-1» з «Рухом», який відбувся 24 квітня 2023 року. У боротьбі за м’яч рухівець Роман Дідик та Олексій Гуцуляк (№9). Фото upl.ua
Фрагмент попереднього домашнього матчу «Дніпра-1» з «Рухом», який відбувся 24 квітня 2023 року. У боротьбі за м’яч рухівець Роман Дідик та Олексій Гуцуляк (№9). Фото upl.ua

Раніше «Рух» та «Дніпро-1» в УПЛ провели лише 6 ігор. Дніпряни забивають голи у всіх особистих зустрічах з «жовто-чорними» і перемоги святкували в 4-х матчах. Один раз була зафіксована нічия та одного разу вікторія була на боці рухівців. «Рух» одну з 6-ти своїх найбільших перемог в чемпіонатах здобув саме з «Дніпром-1» — 4:1 (12.12.2020).

Останнім же часом дніпровська команда стала незручною для «Руху», який не набирає очок з «Дніпром-1» впродовж 4-х ігор. У матчі першого кола поточного чемпіонату рухівці на «Арені Львів» поступилися дніпрянам з рахунком 0:2. Голи у першому таймі забивали Олександр Філіппов та Олександр Піхальонок. А востаннє «Дніпро-1» в ролі господарів поля в Ужгороді приймало «Рух» 24 квітня минулого року і перемогло з рахунком 3:2. У складі дніпрян відзначилися Едуард Сарапій, Артем Довбик та Ігор Когут, в «жовто-чорних» — Таллес та Юрій Климчук.

До нової зустрічі суперників «Дніпро-1» підійшло з гольовим серіалом, який продовжується 8 ігор — 15 голів. З іншого боку, безпрограшна гостьова серія «Руху» продовжується 3 матчі (перемога та дві нічиї) і до повторення клубного рекорду ще одна гра. Віталій Пономарьов проведе 33-й матч в УПЛ біля керма рухівців і стане новим тренером-рекордсменом «жовто-чорних», випередивши Леоніда Кучука. А різні клуби керманича «Дніпра-1» Юрія Максимова можуть зазнати 80-ї поразки у всіх турнірах, в тому числі 70-ї в УПЛ.

В ході весняної частини чемпіонату кадрові перестановки у клубах не припиняється. Півзахисник «Руху» 27-річний Мар’ян Мисик отримав статус вільного агента та покинув львівську команду, за яку провів у всіх турнірах 72 гри, забивши один гол. Мисик продовжить свою кар'єру у клубі «Лівий берег» з Першої ліги. Захисник «Дніпра-1», вихованець львівського футболу Василь Кравець найближчим часом перейде до «Полісся».

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича в Ужгороді завершують другий закарпатський етап підготовки до другої частини змагань у Першій лізі, де борються за путівку до УПЛ. Карпатівці провели ще два контрольні матчі і в обох перемогли. Спочатку, 1 березня, «зелено-білі» здолали опір тернопільської «Ниви» з рахунком 2:1 завдяки влучним ударам Артура Рябова та Юрія Тлумака. А 5 березня «Карпати» перемогли стрийську «Скалу 1911» з рахунком 3:1. У цьому спарингу голи забивали Ян Костенко, Тарас Саків та Вадим Сидун. В заключній грі на Закарпатті підопічні Мирона Маркевича 8 березня зіграють проти «Севлюша» (Виноградово).

Схожі новини