Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У гості до незручного «Колоса»

У суботу, 2 березня, «Рух» в рамках 19-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) у Ковалівці на стадіоні «Колос» зустрінеться з однойменним клубом (початок о 18.00 год, матч з обмеженою (!) кількістю глядачів)

Фрагмент попереднього домашнього матчу «Колоса» з «Рухом», який відбувся 28 серпня 2022 року. У грі капітан ковалівців Вадим Мілько (№14). Фото upl.ua
Фрагмент попереднього домашнього матчу «Колоса» з «Рухом», який відбувся 28 серпня 2022 року. У грі капітан ковалівців Вадим Мілько (№14). Фото upl.ua

Історія зустрічей «Руху» та «Колоса» в УПЛ нараховує наразі лише 6 ігор. Тричі перемоги святкували гравці «Колоса», двічі арбітри фіксували нічиї та одного разу вікторія була на боці львівського клубу. Ковалівська команда вже встигла стати незручною для «жовто-чорних», які не перемагають «Колос» впродовж 4-х ігор: по дві нічиї та дві поразки. У матчі першого кола поточного чемпіонату рухівці на своєму зіграли внічию з «Колосом» з рахунком 1:1. А востаннє підопічні Ярослава Вишняка приймали «Рух» 28 серпня 2022 року і перемогли з рахунком 2:0. Голи забивали Вадим Мілько та Денис Безбородько.

До нового протистояння «Колос» підійшов з безпрограшною домашньою серією, яка триває в чемпіонаті 5 ігор: перемога та чотири нічиї. «Колос» з 17 вересня більше одного голу за матч в УПЛ не пропускає. При цьому ковалівці на своєму полі зберігають ворота «сухими» впродовж 251 хвилини. «Колос» при Ярославу Вишняку може здобути 20-у перемогу в УПЛ. В разі перемоги ковалівці наздоженуть рухівців у турнірній таблиці.

Щодо «Руху», то відбувши дискваліфікацію, може вийти на поле захисник Віталій Роман. Нічийна серія рухівців триває в УПЛ 3 гри і до повторення клубного рекорду ще один матч. «Рух» при Віталію Пономарьову може здобути 10-ту перемогу в чемпіонатах. В день гри півзахиснику «жовто-чорних» Фредді Плюману виповниться 29 років.

Хоч весняна частина чемпіонату-2023/2024 почалася, проте в складах клубів кадрові зміни тривають. «Верес» віддав свого півзахисника Станіслава Шарая в оренду до команди першої ліги «Вікторія» (Суми). Станіслав провів в УПЛ 34 гри, забивши 3 голи. Натомість його брат-близнюк Владислав залишився захищати кольори рівненського клубу.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Мирона Маркевича в Ужгороді почали другий закарпатський етап підготовки до другої частини змагань у Першій лізі, де борються за путівку до УПЛ. У першій грі на цьому етапі 27 лютого «зелено-білі» розгромили закарпатську команду «Вільхівці» з рахунком 5:0. Дубль оформив Амбросій Чачуа і по голу забивали Ігор Невес, Ян Костенко та Юрій Тлумак.

Карпатівці в Ужгороді планують зіграти ще декілька контрольних матчів: 1 березня — з тернопільською «Нивою», 5 березня — зі стрийською «Скалою 1911» та 8 березня — проти закарпатського «Севлюша». Перед відновленням чемпіонату «Карпати» 13 березня зіграють з ФК «Миколаїв», який виступає у Премʼєр-лізі Львівщини.

Схожі новини