Передплата 2024 «Добрий господар»

В УПЛ побільшає легіонерів

Триває підготовка клубів до другої частини української Прем'єр-ліги (УПЛ), під час якої в командах відбуваються традиційні кадрові зміни. Новачками багатьох українських клубів, не зважаючи на війну, продовжують ставати легіонери з інших країн

Тренувальні заняття «Руху» під час зборів у Словенії. Фото fcruhlviv.com
Тренувальні заняття «Руху» під час зборів у Словенії. Фото fcruhlviv.com

«Шахтар» першим з українських клубів розпочне офіційні матчі у новому році. Вже 15 лютого підопічні Маріно Пушича у Гамбурзі в статусі господарів зіграють перший стиковий матч Ліги Європи — з французьким «Олімпіком». «Гірники» в турецькому Белеку розпочали вже другий тренувальний збір і 3 лютого проведуть два товариські матчі - з чеським клубом «Градець-Кралове» та з боснійським «Вележем». «Шахтар» та один з лідерів команди Георгій Судаков підписали новий контракт — до кінця 2028 року.

«Динамо» в Туреччині здобуло першу перемогу, розгромивши чемпіона Узбекистану «Пахтакор» з рахунком 5:1. Дубль оформив Владислав Ванат і по разу забивали Беніто, Антон Царенко та Володимир Бражко. Наступну гру команда Олександра Шовковського зіграє 2 лютого з болгарським «Левські».

Підопічні Віталія Пономарьова з «Руху» зіграли чергові два контрольні матчі під час зборів в Словенії. Спочатку молодіжний склад «жовто-чорних» поступився словенському «Браво» з рахунком 0:3, а згодом основна команда розійшлася «миром» з австрійським «Штурмом» — нічия 0:0. У грі з австрійцями складної травми (розрив передньої хрестоподібної зв’язки) зазнав капітан «Руху» Марко Сапуга і за попередніми даними не зможе допомогти команді до кінця сезону. У суботу, 3 лютого, «жовто-чорні» спочатку зіграють товариський матч з «Раднічками» (Белград), а потім — з австрійським «Хартбергом».

"Колос" в Туреччині не зумів перемогти чеське «Динамо Чеське-Будейовіце» — нічия 1:1. В складі ковалівців відзначився новачок команди Дмитро Топалов. «Чорноморець» Романа Григорчука зазнав несподіваної великої поразки від вірменського «Алашкерта» з рахунком 1:4. Єдиний гол «моряків» провів кращий бомбардир одеського клубу у нинішньому чемпіонаті Андрій Штогрін. «Чорноморець» за згодою сторін залишив ізраїльський легіонер Гай Адіда, який провів за «чорно-синіх» в УПЛ 23 гри (3 голи). Натомість новачком одеського клубу став боснійський захисник данського «Вайле» Владімір Арсіч.

ЛНЗ спочатку поступився чеській команді «Словацко» з рахунком 1:2, а згодом вперше не програв на зборах, зігравши внічию з польським «Заглембе» — 1:1. У грі з поляками в складі черкаської команди відзначився черговий легіонер-новачок Мухаррем Яшарі, який родом з Косова, де виступав за місцеву «Дріту». Також з цього клубу поповнив ряди ЛНЗ і Хайдін Саліху.

«Зоря» домовилася про перехід сенегальського нападника португальської «Ештрели» Аліуна Ндура, який виступатиме за луганський клуб на правах оренди. Підопічні Юрія Коваля зуміли у контрольній грі уникнути поразки від польської «Ягеллонії» — нічия 2:2. В складі «Зорі» відзначилися голами Олександр Яцик та Дмитро Мишньов.

«Оболонь» з розгромним рахунком 4:1 здолала словацький клуб «Земплін». Новачками «Вересу» стали два гравці «Полісся» Дмитро Шастал, який провів в УПЛ 72 гри, забивши 11 голів та Деніс Янаков: 23 гри — 4 голи. Обидва виступатимуть за команду Олега Шандрука на правах оренди. Аутсайдери чемпіонату з «Миная» в Ужгороді зуміли перемогти земляків з першолігового «Хуста» з рахунком 3:2. «Минай» попрощався із захисником Андрієм Булезою, який рік виступав за закарпатців на правах оренди.

Схожі новини