Передплата 2024 «Добрий господар»

Лауреати УПЛ у 2023 році

Найкращим гравцем української Прем'єр-ліги (УПЛ) 2023 року футболісти та тренери визнали півзахисника «Шахтаря» та збірної України Георгія Судакова. Найкращим же тренером обрано керманича «Кривбасу» Юрія Вернидуба

Кращим гравцем УПЛ у 2023 році став півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков (праворуч). Фото shakhtar.com
Кращим гравцем УПЛ у 2023 році став півзахисник «Шахтаря» Георгій Судаков (праворуч). Фото shakhtar.com

Опитування щодо найкращого гравця року розпочалося ще у 1995 році з ініціативи газети «Команда». Тож нинішній референдум, який організував сайт zbirna.com, був вже 29-м за ліком. Опитувалося по 15 гравців і одному тренеру від кожної команди УПЛ, які називають трійку кращих футболістів року. За перше місце нараховується три очки, за друге — два, за третє - одне. В підсумку зібралися голоси від 240 футболістів і 15 наставників. Не проголосував лише головний тренер «Шахтаря» Маріно Пушич, який мотивував своє рішення тим, що не бачив в ділі всі команди, відповідно, й гравців, які могли б претендувати на перемогу в цьому опитуванні.

В анкетах було згадано 86 виконавців, а переможцем референдуму став півзахисник «Шахтаря» 21-річний Георгій Судаков. Він набрав 416 балів. На другому місці фінішував нападник «Жирони» (у першій половині року — «Дніпра-1») Артем Довбик — 296 балів. Третім став ще один представник «Дніпра-1» півзахисник Олександр Піхальонок — 190 балів.

За найкращого ж тренера УПЛ року, що завершується, голосувало вже Всеукраїнське об'єднання тренерів. За підсумками оцінювання найкращим визнали тренера «Кривбасу» Юрія Вернидуба. Першу частину 33-го чемпіонату України його підопічні з Кривого Рогу завершила у статусі лідера. Вернидуб обійшов Юрія Калітвінцева («Полісся»), Ігоря Йовічевіча, який влітку залишив «Шахтар», Юрія Максимова («Дніпро-1») та Руслана Ротаня («Олександрія»).

Тим часом відбулося засідання реєстраційної комісії для встановлення повноважень делегатів і кворуму позачергового XXVI Конгресу Української асоціації футболу (УАФ), який заплановано на 25 січня 2024 року. У підсумку колишній головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко є єдиним кандидатом для обрання на посаду президента УАФ. Андрій Шевченко планує приїхати до Києва 10 січня і визначиться зі своїми помічниками.

Схожі новини