Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Рухівці динамівців ще не перемагали

У неділю, 26 листопада, «Рух» в рамках заключного в першому колі 15-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) в Києві зустрінеться з «Динамо» (початок о 15.00 год, матч без глядачів). Рухівці ще не святкували перемоги з динамівцями, зазнавши чотири поразки та один раз зігравши внічию

Фрагмент матчу «Динамо» - «Рух», який відбувся 9 жовтня 2022 року на «Арені Львів». Динамівці святкують черговий гол у ворота рухівців. Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Динамо» - «Рух», який відбувся 9 жовтня 2022 року на «Арені Львів». Динамівці святкують черговий гол у ворота рухівців. Фото upl.ua

Попередні п’ять зустрічей «Руху» та «Динамо» пройшли лише в УПЛ. І тут маємо відчутну перевагу столичного клубу, які перемогли в чотирьох зустрічах, а на своєму полі з «жовто-чорними» взагалі очок не втрачали — дві перемоги. Востаннє «Динамо» в чемпіонатах приймало «Рух» 9 жовтня минулого року, причому в статусі господарів поля на «Арені Львів», і перемогло з великим рахунком 3:0. У цій грі в складі «синьо-білих» дубль оформив Віталій Буяльський та один раз відзначився Олександр Тимчик.

До нового в УПЛ поєдинку з «Динамо» підопічні Віталія Пономарьова підійшли з безнічийною гостьовою клубною рекордною серією, яка ще з 29 травня триває в чемпіонаті 6 ігор: п’ять перемог та поразка. Гольова клубна рекордна гостьова серія «Руху» триває в чемпіонаті 6 ігор — 16 голів. З іншого боку, програшна домашня клубна антирекордна серія «Динамо» триває дві гри в УПЛ. При цьому домашній безгольовий серіал динамівців в чемпіонаті триває 180 хвилин.

Щодо круглих цифр навколо цього протистояння, то обидва суперники можуть забити ювілейні голи в УПЛ: «Динамо» — 1100-й домашній (ще 1 м’яч), а «Рух» — загалом 100-й (ще 2 м’ячі). Віталій Буяльський може в складі «Динамо» провести 200-й матч і забити 70-й гол в Чемпіонатах. «Рух» же при Віталію Пономарьову може здобути 10-ту перемогу в УПЛ. Через перебір жовтих карток пропустить гру Василь Руніч. Готуючись до цього матчу під час перерви в чемпіонаті, викликаною матчами збірної України, «Рух» у Винниках в товариській грі переміг «Шахтар» з рахунком 3:1. Голи в рухівців забивали Богдан Слюбик, Віталій Холод та Андрій Столярчук.

В УПЛ продовжують відбуватися зміни на тренерських містках клубів. Замість Володимира Шарана новим головним тренером аутсайдера чемпіонату «Миная» призначено 42-річного Желька Любеновича. Свого часу цей сербський легіонер в складі «Кривбасу», «Таврії», «Олександрії» та «Зорі» провів в УПЛ 303 (!) гри, забивши 41 гол.

Тим часом львівські «Карпати», які у Першій лізі змагаються за путівку до елітного дивізіону, здобули чергову перемогу. В гостях карпатівці здолали хмельницьке «Поділля» з рахунком 1:0. Свій перший гол в складі «Карпат» забив Богдан Векляк. Підопічні Мирона Маркевича очолюють турнірну таблицю своєї групи, випереджаючи найближчих конкурентів з «Агробізнеса» на 13 (!) очок. У п’ятницю, 24 листопада, «Карпати» вдома зіграють заключний у році матч чемпіонату, приймаючи тернопільську «Ниву» (початок о 12.00 год, гра без глядачів).

Схожі новини