Передплата 2024 «Добра кухня»

В Одесі рухівці ще не програвали «морякам»

У неділю, 12 листопада, «Рух» в рамках 14-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) в Одесі зустрінеться з місцевим «Чорноморцем» (початок о 17.00 год, матч без глядачів). Рухівці в гостях з «моряками» ще не програвали, здобувши одну перемогу та один раз зігравши внічию

Фрагмент матчу «Чорноморець» - «Рух», який відбувся 29 травня в Одесі. Небезпечний момент біля воріт «моряків». Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Чорноморець» - «Рух», який відбувся 29 травня в Одесі. Небезпечний момент біля воріт «моряків». Фото upl.ua

Історія зустрічей «Руху» та «Чорноморця» розпочалася ще у Першій лізі, де зіграли дві гри. А в УПЛ наразі маємо три протистояння львівського та одеського клубів. І тут маємо рівність сил: по одній перемозі кожного суперника та один раз команди зіграли внічию.

Востаннє «Чорноморець» в чемпіонатах приймав «Рух» 29 травня цього року і поступився з рахунком 1:3. У цій грі в складі «жовто-чорних» відзначалися Манор Соломон та Юрій Климчук (двічі), а в «чорно-синіх» — Орест Кузик.

До нового в УПЛ поєдинку з «Чорноморцем» підопічні Віталія Пономарьова підійшли з безнічийною гостьовою клубною рекордною серією, яка ще з 29 травня триває в чемпіонаті 5 ігор: чотири перемоги та поразка. До речі, цей серіал розпочався саме в матчі з «Чорноморцем». Гольова клубна рекордна гостьова серія «Руху» триває в чемпіонаті 5 ігор — 13 голів.

Безпрограшна домашня серія «Чорноморця» продовжується в УПЛ 5 ігор: чотири перемоги та нічия. Одеський клуб не пропускає вдома голів в чемпіонаті впродовж 300 (!) хвилин. В неділю «Чорноморець» може зазнати 300-ї (!) поразки в УПЛ або на своєму полі 100-й раз зіграти внічию. Різні клуби при Роману Григорчуку можуть зазнати 60-ї поразки в УПЛ.

Юнаки «Руху» на правах господарів поля у польській Стальовій Волі у першому матчі другого раунду Шляху чемпіонів Юнацької ліги УЄФА зазнали поразки від данського «Мідтьюлланна» з рахунком 0:4. Для рухівців це були перші домашня поразка і перший безгольовий домашній матч у цьому єврокубковому турнірі (у 5-й грі). Матч-відповідь у Данії відбудеться 29 листопада.

В УПЛ продовжують відбуватися зміни на тренерських містках клубів. Замість Мірчі Луческу у матчі з «Кривбасом» Олександр Шовковський повернеться до статусу головного тренера «Динамо». Динамівці при Шовковському в гостях в УПЛ ще не програвали — в 6-ти матчах: 5 перемог та нічия. За згодою сторін залишив «Металіст 1925» Едмар. В матчі з «Поліссям» відбудеться дебют Олега Голодюка в статусі нового головного тренера харківського клубу в УПЛ, де він в статусі гравця «Карпат», «Ворскли», «Миная» та «Металіста 1925» провів в чемпіонатах 227 ігор (15 голів).

Тим часом львівські «Карпати», які у Першій лізі змагаються за путівку до елітного дивізіону, зазнали першої поразки в чемпіонаті (у 15-й грі) — в гостях від «Епіцентра» (Кам'янець-Подільський) з рахунком 2:3. В карпатівців голи забивали Ян Костенко та Павло Полегенько. Підопічні Мирона Маркевича очолюють турнірну таблицю своєї групи, випереджаючи найближчих конкурентів з «Агробізнеса» на 10 (!) очок. Саме з «Агробізнесом» у неділю, 12 листопада, «Карпати» вдома зіграють наступний матч чемпіонату (початок о 13.15 год, гра без глядачів).

Схожі новини