Передплата 2024 «Добра кухня»

Міжсезонні трансфери набирають обертів

«Рух» в рамках підготовки до нового сезону в українській Прем'єр-лізі (УПЛ) у першій контрольній грі у Винниках з рахунком 2:1 переміг хмельницьке «Поділля». В багатьох клубах відбуваються традиційні для міжсезоння трансфери гравців

Фрагмент товариського матчу «Руху» з «Поділлям». З м’ячем - капітан рухівців Марко Сапуга. Фото fcrukh.com
Фрагмент товариського матчу «Руху» з «Поділлям». З м’ячем - капітан рухівців Марко Сапуга. Фото fcrukh.com

Головний тренер «Руху» Віталій Пономарьов у грі з «Поділлям», яке у новому сезоні відновить свої виступи у першій лізі, задіяв у кожному таймі різні склади. Усі голи були забиті у першій половині гри і в складі рухівців відзначилися Роман Дідик та Остап Притула. Наступна товариська гра жовто-чорних запланована на 7 липня — з тернопільською «Нивою».

"Шахтар" офіційно достроково попрощався з хорватським головним тренером Ігорем Йовічевічем, під керівництвом якого донецька команда стала чемпіоном минулого сезону. Першим новачком «Дніпра-1» став 23-річний вихованець львівського футболу Олег Горін, який перейшов з «Минаю». В «Динамо» повернувся один з легендарних гравців клубу Андрій Ярмоленко — з клубу «Аль-Айн» (ОАЕ). Раніше в складі динамівців Ярмоленко провів у всіх турнірах 341 матч, забивши 137 (!) голів, в тому числі 99 в УПЛ.

Ряди «Колосу» поповнили досвідчені гравці - Микита Бурда з «Динамо», Валерій Бондаренко, Андрій Цуріков (обидва — «Олександрія») та Олександр Демченко («Чорноморець»). Чистку рядів провів «Кривбас», який залишили досвідчені гравці, що не часто весною виходили на поле — Богдан Сарнавський, Євген Опанасенко та Євген Банада, який продовжить кар'єру у черкаському «ЛНЗ». Новачком «Оболоні» став Владислав Приймак, який до цього виступав за «Карпати».

Ще більші зміни відбулися в «Чорноморці», який залишило 11 гравців, в тому числі і один з кращих бомбардирів в українських чемпіонатах 35-річний Олександр Гладкий, який забив 99 голів в УПЛ. Натомість новачками «моряків» стали одразу два воротарі: Олексій Шевченко, який виступав за «Шахтар» та Олег Білик — за «Олександрію». Ще один голкіпер, Олександр Рибка, який весною виступав за «Львів», тепер захищатиме кольори київської «Оболоні», яка поповнила ряди УПЛ.

«Інгулець» за підсумками минулого сезону вилетів з елітного дивізіону України, але чимало гравців цього клубу продовжать свою кар'єру в інших командах УПЛ. Капітан «Інгульця» Максим Ковальов, який провів в чемпіонатах 119 ігор (4 голи), підписав контракт з «ЛНЗ». Одразу троє гравців — Олександр Кучеренко, Максим Марусич та Андрій Кухарук — перебралися до «Вересу». І це не дивно, бо новим тренером рівнян нещодавно став Сергій Лавриненко, який свого часу очолював саме «Інгулець».

Тим часом УПЛ на основі опитування представників клубів визначила найкращого футболіста минулого сезону, яким став представник «Дніпра-1» Артем Довбик. Саме цей нападник був найкращим бомбардиром чемпіонату-2022/2023, забивши 24 (!) голи.

Схожі новини