Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перший «млинець» Реброва — не глевкий

Судячи з гри проти німців, збірна України готова перемагати Північну Македонію і Мальту

Виїзну нічию з німцями Сергій Ребров і його підопічні можуть занести собі в актив. Фото fakty.com.ua
Виїзну нічию з німцями Сергій Ребров і його підопічні можуть занести собі в актив. Фото fakty.com.ua

Двічі ювілейний (1000-й для Бундестіму, 300-й для «синьо-жовтих») контрольний матч у Бремені видався на славу. Шість голів (рахунок 3:3), захопливий сюжет — що ще потрібно вболівальникам? Звісно, якість гри обох команд треба покращувати. Але претензії на адресу футболістів і тренерів висловлювати не варто. Збірні Німеччини й України наразі перебувають у процесі, який можна назвати «творчим пошуком»…

Тренерський дебют Сергія Реброва можна визнати вда­лим. Хоча видатної гри збірна України не показала, її основний склад довів, що може конкуру­вати з топ-командою. Звичайно, Бундестім нині «не той», і недарма німці уже на другому поспіль Мун­діалі не вийшли з групи. Німець­ка футбольна «машина» явно про­буксовує, і далеко не факт, що до початку домашнього Євро-2024 її робота налагодиться… Але, так чи інакше, виїзну нічию з німця­ми, навіть якщо це не офіційний, а товариський поєдинок, Ребров і його підопічні сміливо можуть за­нести собі в актив.

Чи могли наші втримати пе­ремогу? Цілком — якби головний тренер збірної України не вдався до замін, випустивши гравців, які з тих чи інших причин не були го­тові до боротьби на такому рівні. Але Ребров усе зробив правиль­но: футболістів «основи», зокре­ма Ярмоленка, Циганкова, До­вбика, не варто було «заганяти», адже 16 і 19 червня на «синьо-жовтих» чекають два відповідаль­ні офіційні матчі.

У поєдинках проти збірної Пів­нічної Македонії і Мальти наша збірна мусить здобути дві пе­ремоги. Тільки в такому випад­ку підопічні Реброва збережуть шанс на те, аби втрутитися в бо­ротьбу за одне з двох перших місць у Групі С, які дадуть пря­мі путівки на фінальний турнір Євро-2024 у Німеччині. Чи під силу українцям узяти в матчах із північними македонцями й маль­тійцями шість очок? Контрольний матч у Бремені показав, що від­повідний потенціал «синьо-жов­ті» мають. Отже, все у ногах на­ших футболістів…

Але дуже важливо уникнути шапкозакидальницьких настро­їв. Не забуваймо, що саме збір­на Північної Македонії перемогла на виїзді у плей-оф збірну Італії і не пустила ту на Мундіаль-2022 у Катарі. А збірній Мальти наша го­ловна команда кілька років тому навіть примудрилася у товарись­кому матчі програти… Сподіваю­ся, Ребров знайде потрібні слова, і гравці поставляться до суперни­ків із необхідною повагою.

Футбол. Євро-2024

Відбірний цикл. Група С

Північна Македонія — Маль­та — 2:1

Італія — Англія — 1:2

Англія — УКРАЇНА — 2:0

Мальта — Італія — 0:2

І В Н П М О

1. Англія 2 2 0 0 4−1 6

2. Італія 2 1 0 1 3−2 3

3. П. Македонія 1 1 0 0 2−1 3

4. УКРАЇНА 1 0 0 1 0−2 0

5. Мальта 2 0 0 2 1−4 0

16 червня: Північна Македонія — УКРАЇНА (21.45), Мальта — Англія.

19 червня: УКРАЇНА — Мальта (19.00), Англія — Північна Ма­кедонія.

Схожі новини