Передплата 2024 ВЗ

От так би й на «Ролан Ґаррос»!

Після успіху в Римі українська тенісистка Ангеліна Калініна готується до супертурніру в Парижі

Після успіху в Римі 26-річна уродженка Нової Каховки повернула собі звання першої ракетки України. Фото Jimmie48
Після успіху в Римі 26-річна уродженка Нової Каховки повернула собі звання першої ракетки України. Фото Jimmie48

Українська тенісистка Ангеліна Калініна зіграла найуспішніший турнір у кар'єрі: на змаганнях категорії WTA 1000 у Римі дійшла до фіналу! Завдяки цьому 26-річна уродженка Нової Каховки не лише повернула собі звання першої ракетки України, а й встановила особистий рекорд у світовому рейтингу, де Калініна тепер 25-та.

До фіналу турніру WTA (Жіно­чої тенісної асоціації) Ангеліна вийшла лише вдруге за кар'єру (2021-го українка грала у фіналі турні­ру WTA 250 в угорському Будапешті). Перед початком турніру в столиці Італії Ангеліна Калініна була в рейтингу WTA лише 47-ю. (Тенісистки з таким низьким як для «тисячника» рейтингом у фіналі Рима не було зі середини 80-х років ми­нулого століття). Стрибок угору відразу на 22 позиції трапляється не часто…

Утім, на місці у рейтингу WTA (Жіно­чої тенісної асоціації) українка намага­ється не зациклюватися. «У мене є цілі щодо гри, але жодних амбіцій у пла­ні очок і рейтингу, — розповіла Ангелі­на Калініна після турніру в Римі, інфор­мує sport.ua. — Бо коли починаю про це думати, у мене виникають пробле­ми… Намагаюся зосередитися на грі, на тому, що треба покращити. А покра­щувати мушу багато. Треба багато пра­цювати».

Нагадаємо, на ґрунтових кортах Рима Ангеліна Калініна у напружених трисе­тових протистояннях обіграла, зокрема, американку Кіз, бразилійку Хаддад Маю і росіянку Кудерметову, які у світовому рейтингу стояли набагато вище від укра­їнки.

Якщо чесно, перед фінальним матчем було важко сподіватися на те, що Каліні­на зможе взяти титул. У попередніх ра­ундах українка віддала надто багато сил, грала на межі своїх фізичних можливос­тей… Як наслідок, фінальний матч проти Єлєни Рибакіної (Казахстан) наша тені­систка не дограла. Практично від початку поєдинку Калініна відчувала певний фі­зичний дискомфорт, навіть кричала сво­їй команді «Ноги!»… На початку другого сету Ангеліна взяла медичний тайм-аут — через біль у лівій нозі. І, порадившись із лікарем, прийняла рішення не продо­вжувати гру.

«Найбільше пишаюся своїм бойовим настроєм за ці два тижні, — розповіла українка після фінального поєдинку. — Я боролася, незважаючи на рахунок, ситу­ацію, будь-яку погоду й суперниць».

Сподіваємося, Ангеліна Калініна швидко відновиться й потішить нас сво­єю якісною і результативною грою на ґрунтовому турнірі «Великого шолому», «Ролан Ґаррос», змагання в основній «сітці» якого стартують у Парижі (Фран­ція) на початку наступного тижня.

Схожі новини