Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ювілейний матч «Руху»

У неділю, 14 травня, «Львів» на стадіоні СКІФ в рамках 26-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) прийматиме «Ворсклу» (початок о 13.00 год, матч без глядачів). У цей же день «Рух» у Кривому Розі на стадіоні «Гірник» протистоятиме «Кривбасу» (початок о 15.00 год). Обом львівським клубам, які перебувають в нижній частині турнірної таблиці, потрібно набирати очки

Фрагмент матчу «Рух» - «Кривбас», який відбувся 6 листопада 2022 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці бразильський нападник рухівців Таллес. Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Кривбас», який відбувся 6 листопада 2022 року на стадіоні «Арена Львів». В атаці бразильський нападник рухівців Таллес. Фото upl.ua

Раніше «Львів» провів вже 15 ігор з «Ворсклою», а здобував перемоги лише тричі. Ще 5 ігор арбітри фіксували нічиї та 7 вікторій було на боці полтавчан. Поточна безвиграшна серія «Львова» з «Ворсклою» триває в чемпіонатах 4 матчі: нічия та три поразки. Попередній домашній матч містян з біло-зеленими відбувся 11 грудня 2021 року і переможця не виявив — нічия 1:1. Гості першими відкрили рахунок — після удару іспанця Амількара, а врятував львівський клуб від поразки Артур Ременяк.

У минулому турі обидва суперники зазнали поразок. Загалом програшний клубний антирекордний серіал «Львова» в УПЛ триває 8 (!) ігор. Безвиграшна серія містян триває 10 ігор: нічия та дев’ять поразок. «Львів» на своєму полі програє впродовж 4-х ігор і до повторення клубного антирекорду ще один матч Домашня безгольова серія підопічних Анатолія Безсмертного триває 214 хвилин. Якщо «Львів» цього разу знову програє, то його шанси на збереження прописки в УПЛ зменшаться ще більше. Безвиграшна ж серія команди Віктора Скрипника триває 3 гри: нічия та дві поразки поспіль.

Історія зустрічей «Руху» та «Кривбасу» в УПЛ розпочалася в матчі першого кола нинішнього чемпіонату. Рухівці 6 листопада минулого року вдома з рахунком 2:1 перемогли команду Юрія Вернидуба. Криворіжці зусиллями Назара Волошина відкрили рахунок, але згодом жовто-чорні змінили хід поєдинку на свою користь. Голи в господарів поля забивали Денис Слюсар та Марко Сапуга.

Для «Руху» недільна гра буде ювілейною, 200-ю, проведеною на професійному рівні у всіх турнірах: 69-ю — в УПЛ, 90 — у Першій лізі, 31 — у Другій лізі та 10 — в Кубку. «Рух» не пропускає голів в чемпіонаті впродовж 214 хвилин. Рухівці при Віталію Пономарьову в гостях ще не перемагали — у 4-х матчах: нічия та три поразки. Домашня безнічийна серія «Кривбасу» продовжується 10 ігор: шість перемог та чотири поразки. Через перебір жовтих карток пропустить гру рухівець Василь Руніч.

Тим часом «Карпати» під керівництвом Андрія Тлумака провели п’яту з восьми ігор в групі «Чемпіонська» Першої ліги. У Кременчуку зелено-білі під кінець матчу після удару головою Ростислава Таранухи зуміли зрівняти рахунок — нічия 1:1 «Карпати» перебувають на 3-му місці у турнірній таблиці і в суботу, 13 травня, на стадіоні «Україна» прийматимуть запорізький «Металург» (початок — о 17.00 год, матч без глядачів). Підопічні колишнього гравця «Карпат» Володимира Микитіна хоч і відстають від карпатівців на три очки, але ще зберігають шанси на право грати у перехідних матчах з командами УПЛ. Тим напруженішим обіцяє бути цей поєдинок.

Схожі новини