Передплата 2024 «Добрий господар»

У західному дербі «Рух» ще не поступався «Вересу»

У суботу, 8 квітня, «Рух» на «Арені Львів» зіграє матч 20-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) проти «Вересу» (початок о 15.00 год, матч без глядачів). У неділю ж «Львів» в Ужгороді в статусі гостей протистоятиме одному з лідерів чемпіонату — «Дніпру-1» (початок о 13.00 год)

Фрагмент матчу «Рух» - «Верес», який відбувся 7 серпня 2021 року у Львові на стадіоні «Арена Львів». На фото автори обох голів у ворота рівнян – Андрій Борячук та Юрій Климчук (№7). Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Верес», який відбувся 7 серпня 2021 року у Львові на стадіоні «Арена Львів». На фото автори обох голів у ворота рівнян – Андрій Борячук та Юрій Климчук (№7). Фото upl.ua

«Рух» та «Верес» раніше в УПЛ провели лише три гри, в яких один раз перемагали рухівці і двічі були зафіксовані нічиї. Востаннє «Рух» приймав «Верес» ще 7 серпня 2021 року і переміг з рахунком 2:1. В складі господарів поля відзначилися Андрій Борячук та Юрій Климчук, у гостей — Михайло Шестаков. Матч першого кола поточного чемпіонату завершився бойовою нічиєю — 2:2. Загалом в усіх особистих зустрічах обидва суперники поле без забитих голів не залишають.

До Львова рівняни прибудуть з невеселими клубними серіалами. «Верес» не перемагає в чемпіонаті впродовж 8-ми ігор: нічия та 7 поразок. Пропускна клубна рекордна серія «червоно-чорних» триває 15 ігор — 25 голів. Також намагатимуться перервати клубні рекордні серіали і рухівці.

«Рух» програє в УПЛ впродовж рекордних для клубу 3-х ігор. «Жовто-чорні» пропускають голи впродовж 10-ти ігор — 15 голів. Безгольова серія «Руху» триває 284 хвилини. З особливим настроєм готується до гри головний тренер «Вересу», вихованець львівського футболу Юрій Вірт, який з 30 вересня по 11 листопада 2018 року був головним тренером саме «Руху» у першій лізі - в 7-ми матчах. Для Віталія Пономарьова це буде перша домашня гра в УПЛ біля керма «Руху». Через перебір жовтих карток пропускатиме цю гру Владислав Шарай з «Вересу».

"Львів" та «Дніпро-1» зіграли між собою вже 8 ігор і жодного разу не було «мирових»: 7 перемог дніпрян та одна — містян. Попередній домашній матч дніпрян з львівським клубом відбувся 2 квітня 2021 року і завершився розгромною перемогою «Дніпра-1» з рахунком 5:1. У господарів поля дубль оформив Маріо Чуже, по разу відзначалися Данило Ігнатенко, Ігор Когут та Вагнер Гонсалвес, у гостей — Альваро. Переможна серія «Дніпра-1» в зустрічах зі «Львовом» триває в УПЛ вже 7 ігор.

На Закарпаття «Львів» прибуде з гостьовою програшною клубною рекордною серією, яка триває в чемпіонаті 5 ігор. «Львів» при Анатолію Безсмертному в гостях ще не грав внічию в УПЛ — у 6-ти іграх: перемога та 5 поразок, при цьому пропускаючи голи у кожній виїзній грі. Новачок «Львова» Валерій Юрчук у першій частині Чемпіонату виступав саме за «Дніпро-1». Домашня пропускна клубна рекордна серія підопічних Олександра Кучера триває в УПЛ 3 гри — три голи.

Схожі новини