Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Тренерський ювілей Ігоря Йовічевіча

У суботу, 18 березня, «Львів» на стадіоні СКІФ проведе матч 18-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) проти «Кривбасу» (початок о 14.00 год). А в неділю «Рух» на «Арені Львів» в статусі гостей протистоятиме лідеру чемпіонату «Шахтарю» (початок о 15.00 год, обидві гри без глядачів). Для тренера «гірників» Ігоря Йовічевіча це буде 100-й (!) матч в УПЛ біля керма різних клубів

Фрагмент матчу «Рух» - «Шахтар», який відбувся 2 вересня минулого року у Львові на стадіоні «Україна». У грі нападник рухівців Юрій Климчук та захисник «гірників» Юхим Конопля (№26). Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Рух» - «Шахтар», який відбувся 2 вересня минулого року у Львові на стадіоні «Україна». У грі нападник рухівців Юрій Климчук та захисник «гірників» Юхим Конопля (№26). Фото upl.ua

Історія зустрічей «Львова» та «Кривбасу» розпочалася лише 4 вересня минулого року. Тоді в Києві криворізький клуб в статусі господарів поля не зумів здолати опір «Львова» і гра завершилася без забитих голів — 0:0. Взимку в складі обох команд відбулися кадрові зміни, а особливо відчутні у «містян». Якщо у перших весняних матчах УПЛ в складі криворіжців дебютувало троє нових гравців, то у «Львові» — аж 12 (!).

На стадіоні СКІФ «Кривбас» може пропустити 500-й гостьовий гол в УПЛ (ще 2 м’ячі). Безнічийний серіал підопічних Юрія Вернидуба триває в чемпіонаті 11 матчів: шість перемог та п’ять поразок, а львівського клубу — 7 ігор поспіль: дві перемоги та п’ять поразок. «Кривбас», ворота якого, до речі, захищає колишній воротар «Львова» Богдан Сарнавський, на полях суперників не пропускає голи впродовж 213-ти хвилин. Підопічні з різних команд Олега Дулуба можуть 20-й раз в УПЛ зіграти внічию.

«Шахтар» та «Рух» зустрічалися вже чотири рази і тричі перемагали «гірники» та один раз була зафіксована нічия. Рухівці не набирають очок в поєдинках з «Шахтарем» впродовж 3-х поспіль ігор, при цьому не забиваючи жодного голу. Востаннє «Шахтар» приймав «жовто-чорних» 20 листопада 2021 року у Києві і переміг з рахунком 2:0. Тоді голи забивали Маркос Антоніо і Тете, яких вже давно немає в команді. Матч першого кола нинішнього сезону відбувся 2 вересня на стадіоні «Україна» і завершився вікторією гостей, коли переможний гол забив Юхим Конопля.

До нового протистояння «Шахтар» підійшов з безпрограшною серією на своєму полі в УПЛ, яка продовжується 17 ігор: 14 перемог та 3 нічиї. Загалом же гольова серія «гірників» в чемпіонаті продовжується 15 ігор (43 голи). Для «Руху» це буде 60-й матч в УПЛ. Підопічні Леоніда Кучука пропускають голи впродовж рекордних для клубу 8-ми матчах (10 голів). Разом з тим, клубна рекордна гостьова гольова серія «Руху» триває 4 гри (5 голів). Капітан «Шахтаря» Тарас Степаненко може провести 250-й матч в УПЛ в складі донецького клубу.

Тим часом готуються до другої частини сезону і львівські «Карпат», які зараз перебувають на заключних тренувальних зборах в Ужгороді. «Зелено-білі» провели ще два контрольні матчі. Спочатку підопічні Андрія Тлумака з рахунком 3:0 перемогли команду «Полісся» U-19, а голи забивали Микола Когут, Артур Шах та Юрій Тлумак. В наступній грі «Карпати» здолали «Минай», в якому закарпатці вийшли на гру комбінованим складом: до гравців молодіжної команди долучилося кілька гравців основного складу. Тут відзначилися забитими голами карпатівці Олексій Хобленко, Артур Рябов та Микола Когут. На 18 березня заплановано спаринг з ФК «Хуст», який змагається у другій всеукраїнській лізі.

Схожі новини