Передплата 2024 «Добра кухня»

«Львів» на полі «Зорі» ще не перемагав

У суботу, 11 березня, «Львів» в Києві в статусі гостей проведе матч 17-го туру української Прем'єр-ліги (УПЛ) проти «Зорі» (початок о 14.00 год). А в неділю «Рух» на «Арені Львів» прийматиме «Колос» (початок о 15.00 год, гра без глядачів)

Фрагмент матчу «Львів» - «Зоря», який відбувся 27 серпня минулого року у Львові. З м’ячем капітан містян Андрій Бусько (№22). Фото upl.ua
Фрагмент матчу «Львів» - «Зоря», який відбувся 27 серпня минулого року у Львові. З м’ячем капітан містян Андрій Бусько (№22). Фото upl.ua

«Зоря» та «Львів» зустрічалися в УПЛ вже 14 разів, причому луганський клуб перемагав вісім разів, а львівський лише одного разу. До того ж, «Зоря» в статусі господарів поля ще жодного разу не програвала від містян — у 6-ти матчах: чотири перемоги та дві нічиї. «Львів» однієї з трьох своїх найбільших поразок в УПЛ зазнав саме від «Зорі» — 0:5 (27 вересня 2020 року).

Востаннє «Зоря» приймала «Львів» 7 березня 2021 року і перемогла з рахунком 4:0. Тоді по дублю оформляли Олександр Гладкий та іранець Аллахяр. До нового протистояння «Зоря» підійшла з безпрограшним серіалом в чемпіонаті, який триває 5 ігор: дві перемоги та три нічиї. «Львів» на полях суперників програє впродовж 4-х ігор та не забиває виїзних голів 385 хвилин підряд. Новачок львівського клубу Ахмед Алібеков в першій частині сезону виступав саме за «Зорю».

ФК «Рух» підписав угоду зі стадіоном «Арена Львів», де жовто-чорні прийматимуть своїх суперників у другій частині поточного чемпіонату. Рухівці провели наразі 4 матчі в УПЛ з ковалівцями: перемога, нічия та дві поразки. На полі ж «Руху» суперники зустрічалися лише один раз, коли 20 вересня 2020 року «Колос» зумів повернутися додому з перемогою з рахунком 2:1. Тоді в ковалівців дубль оформив Євген Морозко, а в жовто-чорних відзначився Ростислав Русин.

Гравці «Руху» забивають голи в УПЛ впродовж рекордних для клубу 9-ти ігор — 13 голів. Рухівці пропускають голи в 7-ми матчах підряд — 9 голів, а на своєму полі - впродовж рекордних для клубу 8-ми ігор: 12 голів. Гольова серія рухівця Ярослава Карабіна триває в чемпіонаті три гри — 3 голи. Підопічні Леоніда Кучука до нової зустрічі підійшли з кадровою втратою. Через перебір жовтих карток у складі «Руху» не зможе вийти на поле кращий бомбардир команди Юрій Климчук, який в складі жовто-чорних у всіх турнірах забив вже 30 голів.

Тим часом готуються до другої частини сезону і львівські «Карпат», які зараз перебувають на заключних тренувальних зборах в Ужгороді. Тренерський штаб «Карпат» взяв із собою в Ужгород 25 гравців: воротарі - Дмитро Фастов, Олександр Ільющенков, Роман Льопка; захисники: Валерій Болденков, Дмитро Махнєв, Ігор Дуць, Олег Лень, Олександр Климець, Тарас Саків, Андрій Ломницький, Віталій Катрич; півзахисники: Амбросій Чачуа, Денис Галенков, Сергій Горбунов, Владислав Приймак, Микола Когут, Іван Когут, Юрій Тлумак, Артур Рябов, Артур Шах, Іван Бобко, Данило Книш; нападники: Ростислав Тарануха, Олексій Хобленко та Денис Кожанов. У першому контрольному матчі підопічні Андрія Тлумака 8 березня з рахунком 12:0 перемогли збірну Закарпатської області. Голи забивали Горбунов (тричі), Тлумак-молодший (двічі), Чачуа, Тарануха, Хобленко, Книш, Катрич, Галенков та Шах. Наступна гра зелено-білих запланована 11 березня, коли суперниками «Карпат» стане команда «Полісся U-19» з Житомира.

Схожі новини