Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У чемпіонаті Португалії дебютує у… 56 років

Японець Казуйоші Міура — найстарший професійний футболіст світу, що досі бере участь у змаганнях

Дорослу професійну кар’єру японський футболіст Казуйоші Міура розпочав далекого 1986-го. Але є ще порох у порохівницях... Фото Oliveirense
Дорослу професійну кар’єру японський футболіст Казуйоші Міура розпочав далекого 1986-го. Але є ще порох у порохівницях... Фото Oliveirense

Португальський футбольний клуб «Олівейренсе», що виступає у другому дивізіоні цієї країни, презентував свого новачка — колишнього гравця збірної Японії Казуйоші Міуру. Дебютанту чемпіонату Португалії уже майже… 56 років! Японський ветеран є найстаршим професійним футболістом у світі, що досі бере участь у змаганнях.

Казуйоші Міура, який у 89 матчах за збірну Японії (1990−2000) забив 55 голів, минулого сезону грав за клуб Suzuka Point Getters, що виступає у четвер­тому японському дивізіоні (у 18 поєдинках забив два голи). За «Олівейренсе» Міура, що є грав­цем японського клубу «Йокога­ма», також гратиме на правах оренди.

56 років — вік як для профе­сійного футболіста поважний… Утім, представники клубу «Олі­вейренсе» розповіли португаль­ським ЗМІ про чудову фізичну форму свого японського новач­ка.

Дорослу професійну кар'єру Казуйоші Міура розпочав 1986-го у відомому титулованому бразильському клубі «Сантос». Протягом своєї кар'єри японець також захищав барви бразиль­ського «Палмейраса», італій­ського «Дженоа», хорватської «Кроатії» і австралійського «Сід­нея».

У «Олівейренсе», повідомили керівники клубу з португальсько­го міста Олівейра-ді-Аземейш, 56-річний Казуйоші Міура висту­патиме під номером 11.

Схожі новини