Передплата 2024 ВЗ

Берлусконі пообіцяв гравцям «Монци»… «автобус повій»

Як нагороду за перемогу над «Ювентусом» або «Міланом»

Власником футбольного клубу “Монца” Сильвіо Берлусконі став 2018 року. Фото acmonza.com
Власником футбольного клубу “Монца” Сильвіо Берлусконі став 2018 року. Фото acmonza.com

Колишній прем'єр-міністр Італії, президент футбольного клубу «Монца» Сильвіо Берлусконі знову потрапив у гучний скандал. Італійські ЗМІ оприлюднили відеозапис, на якому 86-річний сенатор і лідер правої партії Forza Italia розповів: аби краще мотивувати гравців «Монци», він пообіцяв завести до їхньої роздягальні… цілий «автобус повій».

Як повідомила італійська інформагенція Ansa, свою скандальну промову Сильвіо Берлусконі виголосив днями на передріздвяній вечірці, організованій футбольним клубом «Монца». Експрем'єр, зокрема, розповів, що у вересні обрав для свого клубу нового тренера — «хорошого, доброзичливого, здатного мотивувати наших гравців». За словами 86-річного політика, він особисто потурбувався про «додаткову мотивацію» для футболістів. «Я сказав гравцям: до нас приїдуть „Ювентус“ і „Мілан“. І якщо виграєте в однієї з цих великих команд, я заведу до вашої роздягальні цілий автобус повій»… Ці слова Сильвіо Берлусконі авдиторія (футболісти, тренери й працівники «Монци», а також спонсори клубу) зустріла сміхом.

Нагадаємо, 2013 року колишнього тричі прем'єр-міністра Італії засудили до семи років в’язниці за участь у сексуальному скандалі, який ЗМІ охрестили Rubygate. Тоді суд визнав винним Сильвіо Берлусконі винним у користуванні платними послугами неповнолітньої марокканської повії на ім'я Рубі (на одній із численних сексуальних вечірок «бунґа-бунґа», організованих експрем'єром). Утім, апеляційна судова інстанція хтивого політика виправдала.

Скандальну заяву Берлусконі про «автобус повій» для футболістів «Монци» жорстко розкритикували його політичні опоненти. Зокрема, сенаторка від центристської партії Italia Viva Даніела Сбролліні назвала слова експрем'єра «звичайною мовою Берлусконі, який зневажає жінок» і «несмачним жартом, що позбавляє дару мови». У відповідь Берлусконі написав у соцмережі Instagram таке: він не може повірити, що «жарт про роздягальню» міг спричинити настільки сильне обурення, мовляв, це сталося через «абсолютну відсутність почуття гумору» у його критиків…

Нагадаємо, Сильвіо Берлусконі багато років був власником футбольного клубу «Мілан», за який колись успішно виступав український футболіст Андрій Шевченко. А 2018-го італійський мільярдер придбав «Монцу», яка зараз проводить свій перший сезон у найвищому футбольному дивізіоні Італії, Серії А, посідаючи поки що 14-те місце у турнірній таблиці. До речі, у вересні минулого року «Монца» перемогла «Ювентус»… Цікаво, чи виконав дон Сильвіо свою обіцянку щодо «автобуса»?

Схожі новини