Передплата 2024 «Добра кухня»

«Канонір» Зіна

Якщо вірити «інсайдерам», із «Мансіті» українець Зінченко пішов до лондонського «Арсенала»

Як повідомив обізнаний “інсайдер” Фабриціо Романо, український футболіст “Манчестер Сіті” Олександр Зінченко підписав контракт із іншим клубом Англійської прем’єр-ліги (АПЛ) – лондонським “Арсеналом”.

Контракт Олександра Зін­ченка з “канонірами” роз­раховано на чотири сезони – до 2026 року. За інформацією Романо, уже цього тижня укра­їнський футболіст пройде ме­дичний огляд у своєму новому клубі, після чого про трансфер оголосять офіційно.

Скільки заплатив “Арсенал” за Зінченка? Західні спортив­ні ЗМІ повідомляють, що “Ман­честер Сіті” одержить за 25-річ­ного українця аж 30 мільйонів фунтів. Якщо це правда, то тре­ба визнати, що торгуватися близькосхідні власники “Мансі­ті” вміють – точно не продеше­вили...

Минулого сезону Олександр Зінченко зіграв за “Манчестер Сіті” 28 матчів, у яких зробив 5 результативних передач. Украї­нець допоміг своєму клубу вчет­верте стати чемпіоном АПЛ.

Загалом, Зінченко в коман­ді Хосепа Ґвардьйоли “прижив­ся”, у багатьох поєдинках був одним із найкорисніших грав­ців. Чому ж тоді Олександр іде з “Мансіті”? Можна припустити, що лондонці “звабили” Зінчен­ка обіцянкою використовувати його як півзахисника, тобто на його “рідній” ігровій позиції. У “Манчестер Сіті” у центрі поля просто шалена конкуренція, тож Ґвардьйола зробив із укра­їнця лівого оборонця. З цими функціями Зінченко, у принци­пі, давав собі раду, але... Захист – не його стихія, Олександр тя­жіє до креативних атакуваль­них дій. “Арсенал” на полі не мучиться, а грає у футбол, тож Зінченко, ймовірно, серед “ка­нонірів” не загубиться.

А тим часом...

Генеральний директор донецького “Шахтаря” Сергій Палкін підтвердив, що ізраїльський півзахисник “гірників” Манор Соломон скористався правилом ФІФА про можливість призупинити контракт із українським клубом, – аби пере­братися до лондонського “Фулгема”.

“Ми майже обмінялися контрактами щодо Соломона й про все домовилися, – розповів Палкін. – Але коли ФІФА прийняла це рішення, “Фулгем” надіслав нам електронного листа, в якому було сказано таке: через рішення ФІФА вони відкликають контракти й умови тощо, але “підписують” цього гравця. Ми аб­солютно нічого не можемо вдіяти, щоб зупинити це. Соломон підписав із ними контракт і є гравцем “Фулгема”. А “Шахтар” не одержав за Соломона жодної копійки...

Схожі новини