Передплата 2024 «Добрий господар»

Бути чи не бути Ярмоленку у «Динамо»?

Півзахисника збірної України «сватають» також у еміратський «Аль-Айн», який тренує Ребров

Останніми днями новинні стрічки мерехтять повідомленнями, що стосуються подальшої клубної долі 32-річного футболіста збірної України Андрія Ярмоленка. Спочатку пишуть “Ярмоленко повертається у київське “Динамо”, а вже через кілька хвилин – “Ярмоленко не повернеться у київське “Динамо”... То побачимо невдовзі “Ярмо” у футболці “біло-блакитних” чи ні?

Першим про повернення Андрія Ярмоленка до київського клубу, за який той виступав у 2007-2017 ро­ках, повідомив турецький журналіст Ер­тан Сузгун. За його інформацією, Яр­моленко, який після завершення сезону 2021/2222 покинув лондонський “Вест Гем” (у Андрія завершився контракт), ви­рішив продовжити кар’єру в Українській прем’єр-лізі. Мовляв, попри наявність пропозицій від клубів із Англії і Туреччи­ни, Ярмоленко все-таки обрав “Дина­мо”...

Згодом цю версію підтвердив Теле­грам-канал “Бомбардир”. Ось цитата: “Інформація про потенційне повернення Андрія Ярмоленка до “Динамо” правди­ва. Футболіст уже поспілкувався із Мір­чею Луческу. Тренер хоче бачити його у “Динамо”...

Нагадаємо, Андрій Ярмоленко пішов із “Динамо” влітку 2017 року, коли кияни продали свого півзахисника до німецької “Боруссії” з Дортмунда. “Джмелі” запла­тили за українця аж 25 мільйонів євро, і той трансфер можна вважати чи не най­більш успішним в історії столичного клу­бу. Разом із “Динамо” Ярмоленко виграв 8 трофеїв: три рази був чемпіоном УПЛ, двічі виграв Кубок України й тричі – Су­перкубок.

Утім, після перших повідомлень про переїзд Ярмоленка до Києва відразу по­чали з’являтися спростування цієї інфор­мації. Зокрема, “Динамоманія” розпо­віла: капітан збірної України справді вів переговори з “біло-блакитними” щодо свого повернення, але успішними ці пе­реговори не були... “Усе пропало”? Не факт.

Цікаві подробиці про перемовини Ан­дрія Ярмоленка й президента “Динамо” Ігоря Суркіса розповів спортивний жур­наліст Віктор Вацко. “Якби я зараз мав написати текст для стрічки новин, я по­чав би таким чином: “Андрій Ярмолен­ко близький до повернення у київське “Динамо”, – заінтригував футбольну пу­бліку відомий телеведучий. – Ігор Сур­кіс запропонував Ярмоленку дуже цікаві умови контракту. Не говорю про фінан­сову складову, вона теж на рівні. Скажу про перспективу. Як я чув, Суркіс запро­понував Ярмоленку безстроковий дого­вір. Скільки відчуває у собі сили грати у футбол, стільки триватиме його контракт з «Динамо».

Такі “цікаві умови контакту” Вацко по­яснив тим, що “брати Суркіси з вели­кою повагою ставляться до Андрія Яр­моленка”. Мовляв, належно оцінили, що 2017-го, коли футболіст міг піти з клубу як вільний агент, він не скористався цією опцією, а перепідписав контракт, завдя­ки чому клуб зміг вигідно продати його “Боруссії”...

“Крім того, Андрію пропонують пост у структурі “Динамо” після закінчення кар’єри, – веде далі Віктор Вацко. – Була в нього конкретика із MLS. «Інтер Маямі» пропонував дуже хороші умови контрак­ту. Наразі це вже не тема. Я так розумію, не актуальний і «Фулгем». Це питання вже закрите. Андрієм цікавиться інший клуб АПЛ, є інтерес з Чемпіоншипу. Але «Динамо» зараз дало найконкретнішу й найцікавішу пропозицію».

Гм, побачимо... А тим часом зама­нити Андрія Ярмоленка до своєю ко­манди хоче також головний тренер “Аль-Айна” (ОАЕ) Сергій Ребров. “Нара­зі Ярмоленко значно ближчий до ОАЕ, ніж до України. Чутки про повернен­ня до «Динамо» перебільшені”, – ствер­джує спортивний журналіст Ігор Бурбас.

А ось думка самого Реброва: “Зви­чайно, я б із задоволенням попрацював з Андрієм. Гравець його рівня може отри­мати багато пропозицій, не тільки з Емі­ратів. Він може отримати пропозиції з Європи. Я із задоволенням працював з ним у київському «Динамо». Вважаю, це гравець високого рівня... Андрій готовий 3-4 роки грати на дуже високому рівні”.

Схоже, інтрига довкола “Ярмо” збері­гається...

Схожі новини