Передплата 2024 ВЗ

Третю перемогу відклали до вересня

Сім очок у трьох матчах Ліги націй – непогано. Збірна України може піднятися до елітної Ліги А

На жаль, узяти у трьох червневих матчах Ліги націй УЄФА максимум очок у збірної України не вийшло – домашній поєдинок проти збірної Ірландії, що відбувся у гостинній польській Лодзі, завершився внічию – 1:1. Попри це, “синьо-жовті”, набравши 7 очок, очолюють Групу В1 і мають непогані шанси на вихід до елітної Ліги А.

Після перемоги над ір­ландцями у Дубліні, яку нам пощастило здобу­ти фактично другим складом, українські футболісти вийшли на матч проти Ірландії у Лодзі дуже впевненими у своєму успі­хові. Навіть самовпевненими... Українці дещо вальяжно, на не­високих швидкостях перекочу­вали м’яча, сподіваючись обі­грати суперника на класі. Але гості, натхненні домашньою пе­ремогою над шотландцями, ка­пітулювати не збиралися. Ір­ландці максимально наситили лінію захисту, перекривши “си­ньо-жовтим” усі підходи до во­ріт. Дальній удар Малинов­ського, прохід лівим флангом із ударом у воротаря Миколен­ка – ось і все, що ми створили у першому таймі... А гості забили: центральний захисник Коллінз “увімкнув Марадону”, обійшов кількох наших оборонців і скеру­вав “круглого” у кут воріт Різни­ка... Гол-красень.

Українці відігралися на самі­сінькому початку другого тай­му, провівши чи не єдину в матчі справді швидку й гостру атаку. Після прострілу Ярмолен­ка справа Довбику залишилося тільки закотити м’яч у ворота... Але розвинути успіх наші фут­болісти не спромоглися. Оче­видно, далася взнаки втома – це був уже п’ятий матч збірної України за два тижні.

Нічия дозволила збірній України зберегти лідерство у Групі В1. Ще один позитив – уперше за тренерства Олексан­дра Петракова “синьо-жовті”, пропустивши першими в офі­ційному матчі, не програли.

Усе в нашій Групі В1 вирі­шиться у вересні, коли збірна України проведе три матчі: на виїзді проти збірної Вірменії, на виїзді й удома – проти збір­ної Шотландії, яку українці пе­ремогли нещодавно в Ґлазґо у плей-оф до Мундіалю. Багато залежатиме від того, як збірна України зможе розподілити свої сили на ці три поєдинки.

Після гри в Шотландії, яка прагнутиме взяти в нас реванш за поразку в плей-оф, треба буде летіти до далекої Вірме­нії. В Єревані на українців чека­тиме зовсім не легка прогулян­ка. Попри три поразки у червні, вірмени не втратили шансів за­лишитися у Лізі В. Тож зроблять усе, аби зіпсувати настрій укра­їнській команді...

Ліга націй УЄФА

Ліга В

Група В1

Вірменія – Ірландія 1:0

Шотландія – Вірменія 2:0

Ірландія – УКРАЇНА 0:1

УКРАЇНА – Вірменія 3:0

Ірландія – Шотландія 3:0

Вірменія – Шотландія 1:4

УКРАЇНА – Ірландія 1:1

І В Н П М О

1. УКРАЇНА 3 2 1 0 5-1 7

2. Шотландія 3 2 0 1 6-4 6

3. Ірландія 4 1 1 2 4-3 4

4. Вірменія 4 1 0 3 2-9 3

21 вересня: Шотландія – УКРАЇНА

24 вересня: Вірменія – УКРАЇНА, Шотландія – Ірландія

27 вересня: Ірландія – Вірменія, УКРАЇНА – Шотландія

Схожі новини