Передплата 2024 «Добра кухня»

Долю останньої путівки на юнацьке Євро-2022 вирішили …жовті картки

Юнацька збірна України (вік гравців – до 19 років) у вирішальному матчі в еліт-раунді відбору на Євро-2022 у Роттердамі перемогла збірну Нідерландів з рахунком 2:1.

Проте цієї вікторії виявилося замало, бо відповідно до регламенту перше місце зайняли серби, в яких за рівністю інших показників виявилося менше ніж в українців жовтих карток.

Юнацька збірна України під керівництвом львів’янина Володимира Єзерського у своїй групі не програла жодного матчу. Спочатку синьо-жовті здолали ровесників з Норвегії – 3:2, потім зіграли внічию зі сербами – 1:1. У вівторок на нашу збірну чекав поєдинок з нідерландцями і для потрапляння до фінальної частини Євро українців влаштовувала лише перемога.

І в матчі зі збірною Нідерландів українські юнаки здобули вольову перемогу з рахунком 2:1. На пропущений гол у першому таймі синьо-жовті відповіли у другому таймі влучними ударами представника «Шахтаря» Едуарда Козіка та Богдана Попова з «Дніпра-1». До речі, у цьому матчі в складі збірної виступало п’ятеро представників львівського «Руху» - Дмитро Ледвій, Віталій Роман, Денис Підгурський, Марко Сапуга та Ілля Квасниця. Цікаво, що у компенсований арбітром час українці забили третій м’яч, який виводив нашу юніорську збірну на Євро-2022, але арбітр відмінив гол, бо м’яч нібито не перетнув лінію воріт.

В іншому матчі нашої групи серби перемогли норвежців з рахунком 3:2. І за рівної кількості очок, нічиєї в особистих зустрічах та однакової загальної різниці м'ячів, відповідно до регламенту, серби отримали перевагу за меншою кількістю дисциплінарних балів: 10 жовтих карток проти 13 - в українців. І саме цей показник вирішив долю єдиної путівки на фінал юнацького Євро-2022, яке триватиме з 18 червня до 1 липня на полях Словаччини. Крім збірної Сербії у фінальному турнірі змагатимуться збірні Словаччини, Румунії, Італії, Франції, Англії, Ізраїлю та Австрії.

Підсумкова таблиця групи 6 відбору на юнацьке Євро-2022

І В Н П М’ячі О

1 Сербія 3 2 1 0 6—4 7

2 Україна 3 2 1 0 6—4 7

3 Норвегія 3 0 1 2 5—7 1

4 Нідерланди 3 0 1 2 3—5 1

Схожі новини