Передплата 2024 «Добра кухня»

Новий чемпіонат УПЛ проведуть в Україні

Була пропозиція грати за кордоном, але більшість клубів проти

У Київському будинку футболу відбулася робоча нарада учасників футбольної Української прем’єр-ліги (УПЛ). Головною темою була перспектива проведення чемпіонату України — можливі місця й дати його проведення, а також формат турніру сезону 2022/2023.

Більшість клубів висловилася за те, щоб про­водити чемпіонат УПЛ в Україні, а не за кордоном (була й така ідея). “Футбол має жити за тими ж зако­нами, за якими живе наше суспільство, – наголосив генеральний директор львівського «Руху» Ігор Деди­шин. – Футбол під час війни – це своєрідний сигнал усім – і Європі, яка нас підтримує, і нашим ворогам, що Україна живе і готова жити повноцінним життям. Саме рішення розпочати чемпіонат у такий склад­ний час – це вже перемога».

У новому чемпіонаті УПЛ виступатимуть 16 ко­манд. Чернігівська «Десна» й «Маріуполь» не брати­муть участі у турнірі – через зруйновану інфраструк­туру й окупацію. (Було вирішено закріпити за цими командами місця в УПЛ до моменту, коли вони змо­жуть відновити виступи). З Першої ліги до УПЛ ви­йшли харківський «Металіст» і криворізький «Крив­бас».

Зрозуміло, що матчі проходитимуть без глядачів, які стежитимуть за улюбленими командами за до­помогою Інтернету та телебачення. Наразі не вирі­шили, де саме відбуватимуться матчі. Розглядають­ся варіанти проведення поєдинків у Києві та в містах заходу України.

Яким буде формат нового чемпіонату, поки що теж не відомо. Можливо, 16 команд розділять на дві групи. Нагадаємо, саме у такому форматі проведе­но 1992 року перший чемпіонат України, який завер­шився фінальним матчем у Львові (чемпіоном тоді стала сімферопольська “Таврія”).

Схожі новини