Передплата 2024 «Добра кухня»

Прощання з «Баварією»?

Зірковий польський футболіст Роберт Лєвандовський рветься у «Барселону». Але Мюнхен його не відпускає...

Нападник мюнхенської “Баварії” і збірної Польщі Роберт Лєвандовський розповів у інтерв’ю польським ЗМІ, що більше не має бажання виступати за німецький клуб. “На цю мить відчуваю, що мою історію з “Баварією” завершено, – наголосив “Леви”. – Я не бачу можливості продовжувати нашу співпрацю”.

За словами зіркового форварда, “найкращим варіантом для обох сторін буде трансфер”. Нападник “Баварії”, інформують західні спортивні ЗМІ, хоче продовжити свою кар’єру в іс­панській “Барселоні”.

Легендарний каталонський клуб, розповів німецький журналіст Крісті­ан Фальк, уже начебто зробив керівни­цтву “Баварії” першу офіційну пропози­цію щодо трансферу зіркового поляка (хоча контракт Роберта Лєвандовсько­го з мюнхенцями чинний до літа 2023 року). Скільки саме грошей запропону­вала “Барса” за Роберта? Наразі не ві­домо. Як повідомляли ЗМІ, Мюнхен хоче одержати за свою 33-річну зірку не менш ніж 40 мільйонів євро. У принци­пі, такі гроші “Барселона” потягне... По­дейкують також, що Лєвандовський уже погодив із каталонським клубом умови свого особистого контракту, розрахо­ваного буцімто до 30 червня 2025 року. Як спекулюють іспанські спортивні ЗМІ, польський нападник так рветься у “Бар­селону”, що готовий піти на зменшення своєї заробітної платні (а вона у “Бава­рії” у Роберта чималенька – аж 22 міль­йони євро на рік).

Утім, бажанню Лєвандовського про­довжити кар’єру в “Барселоні” може за­вадити небажання “Баварії” його відпус­кати. Як заявив спортивний директор мюнхенського клубу, знаменитий у ми­нулому голкіпер Олівер Кан, “Роберт Лєвандовський має контракт із “Баварі­єю” до 2023 року, і він його відпрацює”.

Але “незламність” босів “Баварії” зір­кового поляка не зупиняє. Роберт Лє­вандовський і далі мріє про “Барсу”... “Прийде час, і ви про все дізнаєтеся, – загадково обіцяє журналістам. – Невдо­взі зможу сказати про своє майбутнє більше... Іспанія прекрасна! Ми маємо будинок на острові Майорка. Гадаю, Іс­панія є справді гарним місцем. І не тіль­ки для відпочинку”...

Нагадаю, у сезоні 2021-2022 Роберт Лєвандовський забив у 46 матчах за мюнхенську “Баварію” аж 50 голів! І став за підсумками сезону володарем “Золо­тої бутси”, яку УЄФА вручає найкращо­му бомбардирові європейських чемпіо­натів. У 34 матчах Бундесліги польський нападник забив 35 голів, набравши та­ким чином 70 залікових балів. На друго­му місці – французький форвард Кіліан Мбаппе з ПСЖ (28 голів, 56 очок). Ми­нулого сезону володарем “Золотої бут­си” також був Роберт Лєвандовський (41 гол, 82 очки).

Схожі новини