Передплата 2024 «Добра кухня»

Перша в році офіційна гра збірної України – з шотландцями

У середу, 1 червня, у Глазго на стадіоні «Хемпден Парк» національна збірна України в рамках плей-офф відбору на чемпіонат світу-2022 зіграє проти збірної Шотландії

Це буде лише третє україно-шотландське протистояння, в тому числі перше у в рамках чемпіонатів світу.

Перша гра українців та шотландців відбулася 11 жовтня 2006 року у Києві на НСК «Олімпійський» за присутності 55 000 глядачів в рамках відбору на чемпіонат Європи-2008. Діями збірної України на той час керував Олег Блохін. На початку другого тайму міг відкрити рахунок Андрій Шевченко, але влучив у штангу воріт. Натомість згодом відзначився захисник Олександр Кучер, провівши свій перший гол в складі національної збірної. Під кінець поєдинку Шевченко заробив пенальті і сам же влучно пробив з «позначки» - 2:0.

Наступне протистояння збірних України та Шотландії пройшло 13 жовтня 2007 року у Глазго, де на стадіоні «Хемпден Парк» зібралося 51 336 глядачів. І господарі поля вже на 4-й хвилині гри відкрили рахунок, коли Міллер головою замкнув передачу партнера. Не встигли українці оговтатися від такого розвитку подій, як на 10-й хвилині пропустили і другий гол. Цього разу обвідним ударом відзначився Маккаллох. Проте ще в середині першого тайму Шевченко з лінії воротарського майданчика гарматним ударом пробив над руками воротаря. А в другому таймі перевагу шотландців закріпив Макфадден, прицільно пробивши у ближній кут воріт Олександра Шовковського.

У підсумку у своїй групі шотландці зайняли третє місце, а українці – четверте і обидві збірні не зуміли вийти до фінальної частини Євро-2008. З нашої групи туди потрапили збірні Італії та Франції.

У рамках підготовки до нової зустрічі з шотландцями підопічні Олександра Петракова провели у цьому році три спаринги, перемігши німецьку «Боруссію» з Менхенгладбаха (2:1) та італійський «Емполі» (3:1), а також зігравши внічию з хорватською «Рієкою» (1:1). Матч проти збірної Шотландії стане для «синьо-жовтих» першим офіційним у 2022 році.

Схожі новини