Передплата 2024 «Добрий господар»

«Рух» здобув путівку до Юнацької ліги УЄФА

Юнаки львівського «Руху» (вік гравців – до 19 років) в перенесеному матчі Чемпіонаті перемогли у польському місті Сянік «Колос» (Ковалівка) з рахунком 3:0 і вперше у своїй історії здобули право представляти Україну у Юнацькій лізі УЄФА

Нагадаємо, що раніше Виконком УАФ вирішив через повномасштабне російське вторгнення завершити в Україні футбольний сезон у всіх турнірах. При цьому прийнято рішення не визначати переможця та призерів змагань. Турнірна таблиця лише братиметься до уваги при визначенні представників України у різних турнірах нового єврокубкового сезону-2022/2023.

У Юнацькій лізі УЄФА від кожної країни брали участь юнацька команда чемпіона країни серед дорослих клубів та команда, яка ставала переможцем місцевих юнацьких чемпіонатів. В Чемпіонаті юнацьких команд України перше місце займало «Динамо», яке мало після 19-ти ігор 46 очок. «Рух» під керівництвом Віталія Пономарьова після 17-ти ігор мав у своєму активі 41 очко і теоретично міг вийти на перше місце після проведення двох перенесених раніше матчів.

Заради дотримання спортивного принципу відповідно до рішення Виконкому УАФ дирекція УПЛ постановила провести відкладені матчі «Руху» проти «Інгульця» (Петрове) та «Колосу» у польському місті Сянок. І юнаки «Руху» свого шансу не втратили, розгромивши «Інгулець» з рахунком 6:1, а «Колос» - 3:0. Тож рухівці закріпилися на першому місці у турнірних перегонах.

Юнацька ліга УЄФА проводиться, починаючи зі сезону-2013/2014, коли переможцем стала іспанська «Барселона», а за підсумками останнього сезону-2021/2022 вікторію святкували юнаки португальської «Бенфіки». Україну у цих змаганнях раніше представляли лише «Динамо» та «Шахтар». Найкращим досягненням став вихід «Шахтаря» у 2015 році до фіналу, де «гірники» поступилися бельгійському «Андерлехту».

Щодо «Руху», то в складі жовто-чорних у минулому сезоні було залучено 36 гравців. У всіх 18-ти матчах чемпіонату брав участь лише Віталій Холод. Кращим бомбардиром юнаків-рухівців став Ярослав Карабін – 10 голів.

Ось коментар головного тренера юнаків «Руху» Віталія Пономарьова: «дуже радий за хлопців, тому що це був найголовніший матч у їхньому житті, і вони здобули перемогу. Хлопці заслужили на вихід у Юнацьку лігу УЄФА своєю роботою. Це в першу чергу заслуга футболістів. Ми завжди ставимо перед собою найвищі цілі. Минулого сезону ми боролись за призові місця, а цього року хотіли перемогти у чемпіонаті, що і зробили». Капітан «Руху» Марко Сапуга зазначив, що «хотів би присвятити цю перемогу Збройним силам України, які нас зараз обороняють. Дуже велика подяка та низький уклін нашим героям».

Читайте більше у рубриці «Спорт»

Схожі новини