Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

"Тимощук більше не легенда українського футболу"

Ексгравець збірної України досі працює тренером російського "Зеніта"...

Після нападу РФ на Україну чимало наших футболістів і тренерів, що виступають за кордоном, зайняли патріотичну позицію. Андрій Ярмоленко, Олександр Зінченко, Віталій Миколенко та інші "легіонери" створили фундацію, що збирає кошти на допомогу ЗСУ. А футболісти, що грали або тренували у РФ, зокрема, Ракицький із "Зеніта" (С.- Петербург) і Воронін із "Динамо" (Москва), припинили роботу в цих клубах. Але є один виняток - волинянин Анатолій Тимощук. Ексфутболіст збірної України й "Зеніта" не лише мовчить із приводу агресії РФ, а й продовжує працювати у клубі, головним спонсором якого є "Газпром"... Покарати Тимощука вирішив Контрольно-дисциплінарний комітет Української асоціації футболу.

Зокрема, КДК УАФ позбавив Тимощука тренерської ліцензії рівня Pro, доручив адміністрації УАФ звернутися до органів держвлади щодо позбавлення Тимощука усіх державних нагород і почесних звань, позбавив його титулів переможця й срібного призера чемпіонату, Кубку й Суперкубку України, а також довічно заборонив Тимощуку займатися футбольною діяльністю на території нашої держави.

Раніше до КДК звернувся Комітет із етики й чесної гри УАФ, який, зокрема, запропонував "визнати Тимощука Анатолія Олександровича... таким, що порушив п. 1.4. ч. 1 ст. 4 Кодексу етики та чесної гри УАФ". Цей пункт передбачає утримання "від дій, що можуть завдати УАФ та футболу в цілому моральної та матеріальної шкоди".

Без сумніву, своєю зрадницькою поведінкою Тимощук завдав величезної шкоди не лише футболу, а й українському народу... Тепер аж огидно згадувати, як раніше цей запроданець і пристосуванець удавав зі себе українського патріота. Після єврокубкових перемог мюнхенської "Баварії", за яку виступав Тимощук (на "підтанцьовці", не основним гравцем), він як пришелепкуватий бігав по полю зі "синьо-жовтим" прапором, за будь-яку ціну намагаючись потрапити у кадр. Навіть тоді, коли зовсім не грав у переможному матчі, або виходив на кілька хвилин наприкінці, коли все вже було вирішено. Зараз уже зрозуміло, що з боку Тимощука то був не патріотизм, а самореклама…

У "Зеніті", зрозуміло, мовчанкою Тимощука щодо агресії РФ проти України цілком задоволені. І навіть збираються... захищати свого працівника у Спортивному арбітражному суді в Лозанні (CAS). "Анатолій Тимощук – великий професіонал, який вирізнявся сумлінним ставленням до справи у кожній країні, де грав як спортсмен і працював як тренер, - пафосно заявив "Зеніт". - Упевненість у його тренерській кваліфікації не піддається жодному сумніву. Те саме стосується і його людських якостей. Вважаємо, що рішення, ухвалені УАФ, необдумані та є жестом політичної маніпуляції... Інтереси свого тренера "Зеніт" продовжить відстоювати у CAS".

А от український футболіст італійської "Аталанти" Руслан Малиновський піддав негідну поведінку Тимощука жорсткій критиці. "Тимощук більше не легенда українського футболу - на сто відсотків, - наголосив Малиновський. - За ці дні про його заслуги перед Україною усі вже забули".

А тим часом…

До Анатолія Тимощука звернулася його колишня дружина Надія Навроцька, яка обурена позицією футболіста. "Толіку, подивися, це все наші українські діти! - написала пані Надія. - Це такі ж діти, як і твої, українські діти. І вбивають їх кожен день люди, яким ти зараз лижеш дупу. І вбиваєш цих дітей ти теж разом із ними. Кожен день ти вбиваєш українських дітей. Коли жереш у ресторані по кілька разів на день і годуєш там своїх попів і повій. Коли розводиш там бізнеси і свої шаверми. Коли купуєш там свої шмотки і заправляєш машини. Ти кожен день буквально платиш податок упирям, які з твоїх грошей купують ракети, винищують наших дітей... Ти ж міг би працювати де завгодно в усьому світі. Чому ти платиш сьогодні кожен день за вбивство наших українських дітей? Колись, серед іншого божевілля, ти говорив, що я відьма. Знай, я бажаю, як і кожна українська мати, щоб усі наші діти, які гинуть у цій війні, снилися тобі до кінця твоїх днів".

Читайте також: Паралімпіада-2022: 29 медалей України!

Схожі новини