Передплата 2024 «Добра кухня»

На зимову перерву – в статусі чемпіонів

Львівські «Карпати» за підсумками першої частини чемпіонату України у групі «А» другої ліги пішли на зимову перерву, посідаючи перше місце у турнірній таблиці, маючи ще й гру в запасі. З відпустки підопічні Андрія Тлумака повернуться 20 січня

Виступи «Карпат» у першій частині сезону-2021/2022 можна розділити на три частини. Порівняно з минулим сезоном, у якому карпатівці змагалися в чемпіонаті серед аматорів, склад «левів» майже повністю оновився. Тим не менше в перших п’яти поєдинках, у тому числі у двох кубкових матчах, перемоги були на боці команди Андрія Тлумака. Потім настав неприємний відрізок з трьох поспіль поразок: двох гостьових – від своїх конкурентів з «Діназу» та «ЛНЗ» та домашньої кубкової від «Волині». За словами головного тренера «Карпат», ці поразки не вплинули на моральний дух команди, бо в команді зібралося чимало якісних, кваліфікованих виконавців. До того ж, що теж дуже важливо, була підтримка з боку керівників львівського клубу, які після третьої поразки прийшли і сказали: «Працюйте, у вас повний карт-бланш, ми вам повністю довіряємо».

І це найбільше надихнуло і додало впевненості всьому колективу ФК «Карпати» у своїх силах. І, починаючи з 27 серпня, переможна серія «зелено-білих» триває в чемпіонаті 13 (!) ігор. Одним з лідерів «Карпат» є 34-річний Денис Кожанов, який також утримує свою гольову серію з 6-ти ігор (8 м’ячів) і перебуває наразі на другому місці в списку кращих бомбардирів групи «А». «Карпати» відрізняються від інших клубів стабільністю складу - лише 19 задіяних гравців у 21-му матчі. Беззмінним воротарем «левів» був Іван Сілецький, який пропустив найменше голів серед усіх команд своєї групи – лише 7.

Нагадаємо, що в липні на презентації оновлених «Карпат» директор клубу Степан Юрчишин оголосив про найближчі амбітні плани: влітку 2022-го року вийти до першої ліги, а ще через рік - і до УПЛ. Тож наразі львівська команда впевнено крокує до виконання першого поставленого завдання. Попереду ще 10 матчів, найближчий з яких запланований на 26 березня. І ця гра обіцяє бути напруженою і цікавою, бо до Львова завітають конкуренти «Карпат» з «ЛНЗ». До цього часу за словами Андрія Тлумака команда буде підсилюватися точково – за позиціями. І тут не важлива кількість, а якість.

Тренерський штаб «левів» вже замислюється про першу лігу і веде переговори з трьома-чотирма гравцями, але прізвищ наразі не називають, поки не підписані контракти. Чуток у таких випадках не бракує, і сайт фанів та вболівальників «Карпат» запевнює, що новачками клубу невдовзі стануть 28-річний захисник Іван Цюпа з «Волині» та 32-річний атакувальний півзахисник Ігор Семенина з тернопільської «Ниви». До речі, Семенина провів у Першій лізі вже 261 матч, забивши 36 голів, а Цюпа – 136 ігор (6 голів). Натомість офіційно відомо, що наразі залишив клуб захисник Денис Притиковський, який провів лише 6 ігор в чемпіонаті.

Директор з маркетингу ФК «Карпати» Андрій Білоус розповів про розвиток інфраструктури оновленого клубу. Триває будівництво нової спортивної бази в Бартатові, що неподалік Львова. Це буде триповерхова споруда. Наразі залили фундамент та основу першого поверху. Засіяли одне з двох футбольних полів. На першому поверсі буде їдальня, тренажерні зали, медичний блок, басейн тощо.

На другому поверсі розміщуватиметься команда «Карпати U19», яка формуватиметься на основі команди U17 Львівського фахового коледжу спорту, на третьому – основна команда. Там зараз є сильна команда із хорошим тренером Володимиром Вільчинським, якого нещодавно визнали найкращим дитячим тренером в Україні.

Перед початком нинішнього сезону фанатська громадська організація передала ФК «Карпати» історичну емблему в користування, що свідчить про діалог та взаємну довіру між ними. Нещодавно було відкрито і офіційний інтернет-магазин ФК «Карпати». Успішно залучають спонсорів львівського клубу.

Нагадаємо, що згідно з регламентом команди другої ліги, що посіли перші та другі місця в турнірній таблиці груп «А» і «Б», переходять до першої ліги. Команди, що посіли треті місця у турнірній таблиці груп «А» і «Б» грають між собою матч плей-офф. Переможець цього матчу грає з 12-м місцем першої ліги матч плей-офф за право участі у першій лізі сезону- 2022/2023.

Становище лідерів групи «А» другої ліги

№ Команда І В Н П М О

  1. «Карпати» 18 16 0 2 46-7 48
  2. «Лівий берег» 19 15 1 3 47-14 46
  3. «ЛНЗ» 17 13 2 2 36-9 41
  4. «Діназ» 19 13 1 5 33-18 40
  5. «Епіцентр» 19 12 1 6 30-19 37
  6. «Мункач» 19 8 5 6 25-24 29

Кращі бомбардири: Загорулько («Нива») – 12 голів, Кожанов («Карпати») – 11, Палагнюк («Буковина») і Чепурненко («Діназ») – по 10.

Схожі новини