Передплата 2024 «Добра кухня»

Чи повторить свій подвиг «Олександрія»?

У першому колі її матч з «Шахтарем» завершився перемогою команди з Кропивниччини

У 18-му, останньому цього року турі чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги, нас чекають два суперматчі за участі українських “ґрандів”. Київське “Динамо” приймає луганську “Зорю” (неділя, 12 грудня, 17.00), а донецький “Шахтар” їде у гості до “Олександрії” (субота, 11 грудня, 14.00).

Саме у цих двох поєдин­ках вирішиться, хто саме, “Шахтар” чи “Динамо”, піде у відпустку в статусі “зимо­вого чемпіона”. Зараз “пома­ранчево-чорні” випереджають “біло-блакитних” лише за кіль­кістю забитих голів, тож у мат­чах відповідно проти “Олексан­дрії” і “Зорі” матиме значення кожен забитий м’яч.

Нагадаємо, у першому колі чемпіонату УПЛ єдиної поразки “Шахтар” зазнав саме у поєдин­ку проти “Олександрії” (1:2). Чи зможе команда з Кропивниччи­ни повторити свій подвиг? У ни­нішній першості “Олександрію” лихоманить, стабільної гри цей колектив не демонструє. До того ж “Шахтар” переважає “Олександрію” за класом і, зда­ється, мав би здобувати у 18-му турі легку перемогу... Але, як по­казав поєдинок “гірників” із ти­распольським “Шерифом” у Лізі чемпіонів, мати ігрову перевагу й перемогти – дві великі різниці, як кажуть у Одесі.

Підопічні Роберто Де Дзер­бі мають величезні проблеми з реалізацією гольових момен­тів. Далека від досконалої і гра “Шахтаря” в обороні... “Олек­сандрія” тим часом, розгро­мивши у попередньому турі за­карпатський “Минай”, мала би повірити у свої сили. Багато що залежатиме також від якос­ті газону. На твердому зимово­му полі технічним бразильцям “Шахтаря” буде важкувато... Висновок? Хоча фаворитами матчу в Олександрії будуть гос­ті, шанси на нічию господарі все ж мають.

“Зоря” раніше була для “Ди­намо” незручним суперником і часто відбирала у “біло-блакит­них” очки, але у першому колі нинішнього чемпіонату кияни на виїзді луганців здолали (2:1). Як буде у неділю? Розклад тут приблизно такий, як у проти­стоянні “Олександрії” і “Шах­таря”. Фаворитом, звичайно, буде “Динамо”, але шанси здо­бути бодай очко “Зоря” мати­ме. Загалом, команда Віктора Скрипника є нині непередбачу­ваною: може як провалити по­єдинок, так і видати непогану гру...

Обидва львівські клуби УПЛ, “Рух” і “Львів”, свої матчі 18-го туру зіграють у суботу, 11 груд­ня. Рухівці їдуть у гості до рів­ненського “Вереса” (17.00), а “містяни” прийматимуть пол­тавську “Ворсклу” (19.30).

Решта матчів 18-го туру: 10 грудня – “Маріуполь” – “Дні­про-1” (17.00), “Інгулець” – “Десна” (19.30), 12 грудня – “Чорноморець” – “Металіст 1925” (14.00), “Колос” – “Ми­най” (19.30).

Результати матчів 17-го туру:

  • “Шахтар” – “ЛЬВІВ” 6:1
  • “Верес” – “Динамо” 0:3
  • “РУХ” – “Ворскла” 0:0
  • “Металіст 1925” – “Колос” 0:1
  • “Зоря” – “Інгулець” 1:0
  • “Олександрія” – “Минай” 3:0
  • “Десна” – “Маріуполь” 3:3
  • “Дніпро-1” – “Чорноморець” 3:1.

Схожі новини