Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Останній домашній матч «Руху», а для «Львова» - виїзний

«Шахтар» та «Львів» зустрічалися в УПЛ вже 13 разів

У п’ятницю, 3 грудня, в заключному гостьовому матчі у цьому році, в рамках 17-го туру Прем’єр-ліги (УПЛ) «Львів» у Києві зустрінеться з донецьким «Шахтарем», який веде боротьбу за першу сходинку у турнірній таблиці чемпіонату (початок — о 17.00 год, телеканал Футбол 1). У суботу ж «Рух» в останній у 2021-му році домашній зустрічі прийматиме на «Арені Львів» полтавську «Ворсклу» (о 17.00 год, Футбол 2).

«Шахтар» та «Львів» зустрічалися в УПЛ вже 13 разів і львівська команда лише у двох матчах зуміла відбирати очки в донецького клубу. Загалом «гірники» на своєму полі перемагають львівську команду впродовж трьох матчів поспіль, причому усі вікторії «Шахтаря» з великим рахунком. До речі, «Львів» однієї з двох найбільших поразки в УПЛ зазнав саме від «Шахтаря» — 0:5 (4 травня 2019 року). Матч першого кола нинішнього сезону у Львові, який відбувся 30 липня, також завершився впевненою перемогою «гірників» — 3:0. При цьому гості зуміли забити перший гол лише в середині другого тайму — зусиллями Траоре, почин якого підтримали Дентиньо та Педріньо. Зараз Траоре — травмований, а Дентиньо вже залишив донецький клуб.

До чергового протистояння суперники підійшли з позитивними серіалами. Безпрограшна серія «Шахтаря» в УПЛ продовжується 13 ігор: 11 перемог та дві нічиї, а переможна — шість ігор. «Львів» же на полях суперників не знає гіркоти поразок впродовж чотирьох ігор: три перемоги та нічия. Щодо кадрових втрат львівського клубу, то через перебір жовтих карток не зможе вийти на поле один з ключових гравців містян Брікнер. Можливо головний тренер «Шахтаря» Роберто Де Дзербі довірить місце у воротах П'ятову, який востаннє виступав в чемпіонаті ще 3 жовтня. В такому разі, для П'ятова це буде ювілейний, 300-й, матч в УПЛ в складі «Шахтаря».

«Рух» та «Ворскла» раніше провели лише три гри і футболісти львівського клубу ще жодного разу не перемагали полтавчан. Саме з «Ворсклою» рухівці влітку минулого року дебютували в УПЛ. І саме у цій грі в Полтаві рухівці пропустили в УПЛ найбільше голів за матч — 5 м’ячів. Востаннє «жовто-чорні» приймали «Ворсклу» у лютому цього року і завершили гру внічию — 1:1. Господарі поля в першому таймі після удару свого кращого бомбардира Климчука відкрили рахунок, але в другому таймі Цітаішвілі врятував полтавчан від поразки.

До Львова «Ворскла» вирушить в стані «пораненого звіра», адже в минулому турі підопічні Юрія Максимова з розгромним рахунком 1:5 програли на виїзді від «Дніпра-1». Загалом безнічийна гостьова серія «Ворскли» триває в чемпіонаті 5 ігор: три перемоги та дві поразки. Гравці ж Руху з 25 вересня якщо забивають чи пропускають голи в УПЛ, то не менше двох м’ячів за гру. В разі виходу на поле захисник «Руху» Білий проведе 150-й матч в УПЛ. З особливим настроєм готується до поєдинку рухівець Мисик, який ще два роки тому виступав саме за «Ворсклу».

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) на мажорній ноті завершили своє календарні виступи у 2021-му році. Після тринадцяти (!) підряд перемог «зелено-білі» очолюють групу «А» другої ліги (48 очок) і продовжують боротьбу за путівку до першої ліги. На два очка від карпатівців відстає київський «Лівий Берег», в якого ще й на гру більше. «Карпати» відновлять змагання у другій лізі аж 26 березня, коли у Львові прийматимуть одних зі своїх переслідувачів з черкаського «ЛНЗ».

Схожі новини