Передплата 2024 «Добрий господар»

Україна прорвалася у плей-оф!

Можливі суперники «синьо-жовтих» – збірні Італії, Португалії, Уельсу, Швеції і Шотландії

Подякуймо збірній Франції! Чемпіони світу не «злили» у Гельсінкі збірній Фінляндії (як «каркали» деякі наші «експерти») і своєю перемогою допомогли збірній України. «Синьо-жовті» ж футболісти на виїзді проти Боснії і Герцеговини не так грали, як мучилися… Утім, господарі поля, хоч мали чудовий момент, не забили (суперсейв від нашого голкіпера Георгія Бущана), а гості врешті-решт змогли пробити захист експериментального складу боснійців. Ну хоч наприкінці цього відбору нам трохи пощастило… У Групі D підопічні Олександра Петракова фінішували другими, тож у березні наступного року продовжать боротьбу за путівку на Мундіаль-2022 у Катарі.

На стадії плей-оф європейсько­го відбору визначаться воло­дарі трьох останніх путівок на чемпіонат світу в Катарі. За них бо­ротимуться 12 футбольних збірних — по чотири у кожному з трьох Шляхів. У кожному Шляху передбачені півфі­нали й фінал (обидві стадії — з одно­го матчу).

Жеребкування плей-оф відбу­деться 26 листопада. За регламен­том УЄФА, перед жеребкуванням усіх учасників плей-оф поділять на «сіяних» і «несіяних».

«Сіяними» будуть шість найкра­щих збірних із тих, що зайняли у своїх групах другі місця. Інші учас­ники плей-оф будуть «несіяними»: чотири найгірші збірні з тих, що за­йняли у своїх групах другі місця, а також збірні Австрії і Чехії (за ре­зультатами Ліги націй).

Отже, «сіяними» на стадії плей-оф будуть збірні Італії, Португалії, Росії, Уельсу, Швеції і Шотландії. А «несіяними» — збірні Австрії, Північ­ної Македонії, Польщі, Туреччини, УКРАЇНИ й Чехії.

Оскільки Росію та Україну УЄФА між собою постійно розводить, то збірна РФ суперником збірної Укра­їни на стадії плей-оф не буде (ці ко­манди потраплять у різні Шляхи). А відтак суперником «синьо-жовтих» у півфіналі плей-оф може стати Італія, Португалія, Уельс, Швеція або Шот­ландія.

Шість півфіналів плей-оф відбу­дуться 24−25 березня — на полях «сі­яних» збірних. Три фінали плей-оф — 28−29 березня. Збірні, які будуть господарями поля у цих матчах, ви­значить додатковий жереб.

Група D

Боснія і Герцеговина — Фінляндія 1:3

Франція — Казахстан 8:0

Боснія і Герцеговина — УКРАЇНА 0:2

Фінляндія — Франція 0:2

І В Н П М О

1. Франція 8 5 3 0 18−3 18

2. УКРАЇНА 8 2 6 0 11−8 12

3. Фінляндія 8 3 2 3 10−10 11

4. Боснія 8 1 4 3 9−12 7

5. Казахстан 8 0 3 5 5−20 3

Схожі новини