Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Азовський «відпочинок» київського «Динамо»

Протягом тижня чемпіон зіграє у Маріуполі двічі – у Кубку й УПЛ. Чи здобуде Луческу дві перемоги?

У 13-му турі чемпіона­ту футбольної Прем’єр-ліги українські «ґранди» зустрінуться з командами, які у своєму нинішньому стані навряд чи створять лідерам багато проблем. Київське «Динамо» зіграє на виїзді з «Маріуполем» (субота, 30 жовтня, 14.00), а донецький «Шахтар» у той же день при­йматиме чернігівську «Дес­ну» (17.00).

Азовці цього сезону на­стільки слабкі, що, здавало­ся б, говорити про якісь ре­альні шанси «Маріуполя» у грі проти «Динамо» не варто. Утім, матчі проти «біло-бла­китних» азовці завжди про­водять з максимальною від­дачею. До того ж виїзд до Маріуполя, за словами го­ловного тренера динамів­ців Мірчі Луческу, логістич­но один із найскладніших: спочатку треба летіти до За­поріжжя, а звідти автобусом добиратися до Маріуполя. А таких подорожей футбо­лістам «Динамо» цього тиж­ня доведеться здійснити аж дві, бо у середу, 27 жовтня, кияни грали у Маріуполі у Кубку України… Найімовір­ніше, у цих двох поєдинках проти азовців Мірча Лучес­ку вдасться до певної рота­ції складу. Тим паче, що вже у вівторок, 2 листопада, «Ди­намо» гратиме у Києві матч 4-го туру групового етапу Ліги чемпіонів проти іспан­ської «Барселони».

У попередніх чемпіона­тах матч «Шахтар» — «Дес­на» вважали би таким, у яко­му «гірники» цілком можуть втратити очки. Але зараз ко­манда з Чернігова вже не та, що й підтверджує її 9-те місце у турнірній таблиці… Утім, на один поєдинок проти «ґран­да» підопічні Олександра Ря­боконя зібратися можуть, тож недооцінювати суперни­ка «Шахтареві» не варто. І все ж, гадаю, свої три очки «пома­ранчево-чорні» візьмуть.

Львівський «Рух» у 13-му турі УПЛ прийматиме «Олександрію» (неділя, 31 жовтня, 17.00), а «Львів» у той же день зіграє на виїз­ді з ковалівським «Колосом» (14.00). Обидва суперники львівських клубів цього се­зону демонструють не над­то змістовну гру, але «Рух» зі «Львовом» також не «за­палюють»… У принципі, оби­дві львівські команди можуть розраховувати на очки, при­наймні зіграти внічию цілком здатні.

Решта матчів 13-го туру: 30 жовтня — «Ін­гулець» — «Верес» (19.30), 31 жовтня — «Ме­таліст 1925» — «Зоря» (19.30), 1 листопада — «Дніпро-1» — «Минай» (17.00), «Ворскла» — «Чорноморець» (19.30).

Результати матчів 12-го туру:

  • «Десна» — «Олександрія» 1:1
  • «Металіст 1925» — «Інгулець» 4:0
  • «Верес» — «Маріуполь» 2:0
  • «Ворскла» — «Шахтар» 0:2
  • «Чорноморець» — «ЛЬВІВ» 1:1
  • «РУХ» — «Минай» 2:2
  • «Динамо» — «Дніпро-1» 2:0
  • «Зоря» — «Колос» 1:0

Схожі новини