Передплата 2024 «Добра кухня»

Повернення Дулуба до Одеси

У суботу, 23 жовтня, в рамках 12-го туру Прем’єр-ліги (УПЛ) «Львів» в Одесі зустрінеться з «Чорноморцем» (початок – о 19.30 год, телеканал Футбол 2)

А «Рух» у неділю на «Арені Львів» прийматиме закарпатський «Минай» (о 14.00 год, Футбол 1).

«Родзинкою» матчу в Одесі є те, що білоруський головний тренер «Львова» Олег Дулуб у 2017 році був і головним тренером «Чорноморця», провівши на тренерському містку «моряків» 12 ігор. В суботу, до речі, для Дулуба, який свого часу очолював і «Карпати», буде ювілейний, 40-й, матч в статусі головного тренера клубів УПЛ. Востаннє «Львів» виступав в Одесі ще 16 вересня 2018 року і зумів здобути перемогу з рахунком 1:0 — завдяки голу бразильця Бруну. Загалом матчі «Чорноморця» та «Львова» завершувалися в УПЛ без жодної нічиї: три перемоги в активі львівського клубу та одна — в одеського. При цьому «моряки» на своєму полі ще очок зі «Львовом» не набирали.

Цього разу «Львів» може здобути 30-ту перемогу в УПЛ, а може і пропустити 200-й гол в чемпіонатах (ще 3 м’ячі). До нового протистояння суперники підійшли із затяжними клубними серіями. «Чорноморець» пропускає голи впродовж 11-ти матчів чемпіонату (25 м’ячів), а не знає смаку перемоги в УПЛ 7 ігор поспіль: 3 нічиї та 4 поразки. «Львів» же на полях суперників обходиться без нічиїх в чемпіонатах впродовж 10-ти ігор: 3 перемоги та 7 поразок.

Інший представник Львова «Рух» не виступав в УПЛ більше трьох тижнів і «жовто-чорні» засумували за футбольними баталіями. Спочатку була календарна пауза, викликана матчами національної збірної України. А минулий тур рухівці пропустили, бо за результатами проведення тестування методом полімеразної ланцюгової реакції, у них було виявлено позитивні результати.
Цього тижня футболісти знову здавали ПЛР-тести і відновили тренування. Тренерський штаб «Руху» розділив футболістів на дві групи. Заняття відбувались у різний час в проміжку трьох годин.

Історія зустрічей «Руху» та «Минаю» налічує чотири гри і рухівці жодного разу не програвали: по дві перемоги та нічиї. До того ж рухівці на своєму полі голів від закарпатців ще не пропускали.

Попередній домашній матч з «Минаєм» відбувся 11 квітня цього року і завершився перемогою господарів поля — 2:0. Голи у другому таймі забивали Кухарук та Кондраков. Цього разу, «Рух» може здобути 10-ту перемогу в УПЛ. На поле «Арени Львів» гравці «Минаю» вийдуть з клубними антирекордними серіалами. Безвиграшна клубна рекордна серія закарпатців триває в УПЛ 9 ігор: 4 нічиї та 5 поразок, а пропускна виїзна серія — 9 ігор (14 голів). Безгольова гостьова серія «Минаю» з 14 серпня триває в чемпіонаті 307 хвилин. Та й загалом «Минай» на полях суперників в УПЛ ще жодного (!) разу не перемагав у 18-ти матчах: 5 нічиїх та 13 поразок.

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) після восьми (!) підряд перемог перебувають на 2-му місці у групі «А» другої ліги (33 очки), яке гарантує путівку до першої ліги. У минулому турі карпатівці в гостях з рахунком 4:0 розгромили «Чайку» (Петропавлівська Борщагівка, Київська область). Тепер у суботу, 23 жовтня, «зелено-білі» на стадіоні «Україна» прийматимуть мукачівський «Мункач», який очолює колишній півзахисник «Карпат» Віталій Шумський (початок гри о 17.00 год).

Схожі новини