Передплата 2024 «Добра кухня»

«Річкові» іспити для «ґрандів»

Динамівцям треба «форсувати» «Дніпро-1», а «гірникам» – «Ворсклу»

У 12-му турі чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги на статус центрального претендують відразу два матчі. Обидва — за участі «ґрандів». Київське «Динамо» приймає «Дніпро-1» (неділя, 24 жовтня, 17.00), а донецький «Шахтар» їде у гості до полтавської «Ворскли» (субота, 23 жовтня, 17.00).

І «Дніпро-1», і «Ворскла» за­ймають зараз місця у верхній частині турнірної таблиці, пре­тендуючи на медалі й потраплян­ня до зони єврокубків. А відтак здобути по три очки українським ґрандам може бути нелегко. Зо­крема, через те, що посередині тижня «Шахтар» і «Динамо» гра­ли свої матчі 3-го туру групового раунду Ліги чемпіонів, відповід­но, проти мадридського «Реала» й «Барселони».

Уболівальники ще пам’ятають, як форвард «Дніпра-1» Вла­дислав Супряга забив у матчі з «Динамо» три голи. Тепер Супря­га грає за «Динамо», де ніяк не може налаштувати свій бомбар­дирський «приціл»… Сумнівно, що румунський наставник киян Мірча Луческу випустить Супря­гу проти «Дніпра-1», але якщо це станеться, буде цікаво подиви­тися, як той діятиме проти своєї колишньої команди… Без сумні­ву, клас динамівців є вищим. Але не здивуюся, якщо недільний по­єдинок завершиться внічию: під­опічні хорвата Ігоря Йовічевіча цілком здатні зіпсувати лідерові настрій.

Полтавську «Ворсклу» на стар­ті чемпіонату УПЛ не вважали одним із фаворитів, але «тиш­ком-нишком» вихованці Юрія Максимова вийшли на третю по­зицію. Чи зможуть «біло-зелені» гідним чином протистояти «гір­никам»? Так — якщо зіграють не авантюрно, як у попередньому турі луганська «Зоря», а побуду­ють гру від оборони. У позицій­ному нападі технічні бразильці «Шахтаря» не настільки ефектив­ні, як у швидких «кавалерійських» наскоках після атак суперника…

«Львів» у 12-му турі зіграє на виїзді з іще одним аутсайдером, одеським «Чорноморцем» (23 жовтня, 19.30). Якщо «містяни» хочуть віддалитися від зони ви­льоту, то мусять брати очки у Пів­денній Пальмірі… А львівський «Рух» прийматиме закарпатський «Минай» (24 жовтня, 14.00). По­єдинок попереднього туру за участі рухівців було перенесе­но — через спалах ковіду в таборі «жовто-чорних». За такої ситуації важко сподіватися, що «Рух» ви­ставить на гру з «Минаєм» опти­мальний склад. А відтак навіть ні­чийний результат буде для «Руху» цілком прийнятним.

Решта матчів 12-го туру: 22 жовтня — «Десна» — «Олександрія» (17.00), «Металіст 1925» — «Інгу­лець» (19.30), 23 жовтня — «Ве­рес» — «Маріуполь» (14.00), 24 жовтня — «Зоря» — «Колос» (19.30).

Результати матчів 11-го туру:

«Шахтар» — «Зоря» 6:1

«Маріуполь» — «Металіст 1925» 1:2

«ЛЬВІВ» — «Динамо» 1:4

«Дніпро-1» — «Колос» 2:0

«Минай» — «Десна» 0:0

«Олександрія» — «Ворскла» 1:2

«Чорноморець» — Верес" 0:1

Поєдинок «Інгулець» — «РУХ» перенесено — через спалах за­хворюваності на ковід у львів­ській команді.

Схожі новини