Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Карпати» крокують до першої ліги

Львівські «Карпати» у минулому турі групи «А» другої ліги на стадіоні «Україна» з рахунком 2:0 перемогли «Любомир» (Ставище, Київська область)

Після цієї вікторії «зелено-білі» продовжують перебувати на другому місці у турнірній таблиці, яке гарантує путівку до першої ліги.

Переможна хода «Кар­пат», які тренує Андрій Тлумак, розпочалася у чемпіонаті ще 5 вересня і три­ває вже 7 турів поспіль. Особли­во важливі перемоги «зелено-білі» здобули на початку жовтня. Спочатку «Карпати» стали пер­шою командою, яка зуміла зу­пинити переможну ходу лідерів з київського «Лівого Берега», яка тривала 10 (!) ігор поспіль. Карпатівці перемогли з рахун­ком 2:0, а особливо красивим був гол капітана «левів» Дениса Кожанова, який дальнім ударом перекинув м’яч за спину воро­таря. Ця поразка «лівобережців» залишається єдиною дотепер. Тоді після гри головний тренер «Лівого Берега» Анатолій Буз­ник зазначив, що «Карпати» — це бренд українського футболу і повинні грати у Прем’єр-лізі.

А 6 жовтня «Карпати» в гос­тях зуміли здолати одного зі своїх конкурентів — «Епіцентр» (Дунаївці, Хмельницька об­ласть) з рахунком 1:0. Пере­можний гол забив 22-річний Максим Гуменюк, який є кра­щим бомбардиром «Карпат» на цьому відрізку чемпіонату — 5 голів. Після цієї гри Андрій Тлу­мак підкреслив, що «наше за­вдання — у кожному турі брати свої три очки».

У матчі з аутсайдером чем­піонату «Любомиром» карпатів­ці володіли перевагою і зуміли забити по голу в кожному таймі. Спочатку Валерій Болденков го­ловою замкнув передачу Дени­са Кожанова. А в другому тай­мі після удару Кожанова зрізав м’яч у власні ворота Ілля Тимо­шенко. До речі, це вже третій у цьому сезоні автогол суперни­ків «левів».

Загалом у нинішньому скла­ді відроджених у жовтні минуло­го року «Карпат» голи забивали вже 11 футболістів з усіх 19-ти задіяних гравців у чемпіонаті. Зауважимо, що з початку сезо­ну у всіх матчах місце у воротах займає лише 25-річний Іван Сі­лецький.

«Карпати» проведуть свій наступний календарний матч, який відбудеться у суботу, 16 жовтня, в гостях проти се­редняка чемпіонату «Чайки» (Петропавлівська Борщагів­ка, Київська область). Нагада­ємо, що, згідно з регламентом, команди другої ліги, які посі­ли перші та другі місця в турнір­ній таблиці груп «А» і «Б», пере­ходять до першої ліги. Команди, які посіли треті місця у турнір­ній таблиці груп «А» і «Б», грають між собою матч плей-оф. Пере­можець цього матчу зустрінеть­ся із командою, що займе 12 місце у першоліговому турнірі у матчі плей-оф за право участі у першій лізі сезону-2022/2023.

Схожі новини