Передплата 2024 «Добра кухня»

«Рух» - в гості до фартового «Маріуполя», а «Львів» прийматиме незручний «Дніпро-1»

У п’ятницю, 1 жовтня, у першому матчі 10-го туру Прем’єр-ліги (УПЛ) аутсайдер чемпіонату «Маріуполь» прийматиме «Рух», якого ще не перемагав (початок – о 19.30 год, телеканал Футбол 1)

А в суботу, 2 жовтня, «Львів» у Тернополі в статусі господаря поля прийматиме «пораненого звіра» — «Дніпро-1», яке у минулому турі зазнало розгромної домашньої поразки від «Зорі» (початок — о 17.00 год, Футбол 2).

«Маріуполь» та «Рух» проведуть свій лише третій матч в УПЛ. Перша гра відбулася в минулому чемпіонаті у Львові і завершилася без голів — 0:0. Матч-відповідь у Маріуполі закінчився перемогою гостей з переконливим рахунком 3:0. Голи у другому таймі забивали Климчук, Борячук та Руніч. «Рух» одну з 3-х своїх найбільших перемог в УПЛ здобув саме у цій грі з «Маріуполем».
До речі, востаннє «Рух» святкував виїзну вікторію ще 23 квітня цього року і саме з «Маріуполем». Тож «жовто-чорні» налаштовані нарешті перервати свою затяжну безвиграшну гостьову серію в УПЛ, яка розпочалася, коли біля керма команди ще перебував Іван Федик і продовжується 7 матчів — три нічиї та чотири поразки.

В п’ятницю в складі «Руху» не братиме участь у грі один з основних гравців команди Білий, в пасиві якого чотири попередження в чемпіонаті. Натомість відбув дискваліфікацію рухівець Федорчук, який свого часу провів за «Маріуполь» в УПЛ 49 ігор (4 голи).

Після поразки в минулому турі від «Олександрії» азовці вперше з початку чемпіонату опустилися на дно турнірної таблиці. Загалом «Маріуполь» невдало провів цей відрізок нинішнього сезону, зазнавши сім поразок після 9-ти турів. З «Рухом» через перебір жовтих карток пропустить матч капітан азовців Мишньов. В матчі з рухівцями маріупольці можуть забити 700-й (!) гол в УПЛ (ще одне взяття воріт).

Домашню зустріч «Львова» перенесли з «Арени Львів» до Тернополя через підготовку збірної України до відбіркових матчів чемпіонату світу-2022. Нагадаємо, що в липні 2020 року «Львів» в статусі господарів поля вже проводив у Тернополі дві гри і жодного разу не перемагав — нічия та поразка. Одна з цих ігор була саме з «Дніпром-1», яке перемогло з рахунком 3:2.

Загалом «Львів» у всіх трьох домашніх матчах з дніпрянами не набрав жодного очка. Поточна ж переможна серія «Дніпра-1» в зустрічах зі Львовом триває в УПЛ вже 5 ігор. Один з 5-ти матчів «Львова», у якому містяни пропустили найбільшу кількість голів за гру в чемпіонатах був саме з «Дніпром-1» (1:5). Підопічні Олега Дулуба намагатимуться перервати і свою домашню безвиграшну серію в Чемпіонатах, яка триває 7 матчів підряд: п’ять нічиїх та дві поразки.

Тим часом львівські «Карпати» (головний тренер — Андрій Тлумак) у минулому турі у Вінниці з рахунком 2:1 перемогли «Ниву» У склад «левів» відзначилися Денис Кожанов та Максим Гуменюк. Карпатівці після чотирьох підряд перемог наразі перебувають на 4-му місці у групі «А» другої ліги — 21 очко і маючи ще гру в запасі. У суботу, 2 жовтня, «зелено-білі» на стадіоні «Україна» прийматимуть лідера турнірної таблиці — «Лівий Берег» (Київ), який не втратив ще жодного (!) очка у чемпіонаті (початок гри о 17.00 год).

Читайте також: На «Олімпійському» — класична битва «ґрандів»

Схожі новини