Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

На «Олімпійському» – класична битва «ґрандів»

Суперкубок виграв «Шахтар». Чи візьме «Динамо» реванш?

Головною подією 10-го туру чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги стане українське «класико» — протистояння київського «Динамо» й донецького «Шахтаря» (неділя, 3 жовтня, 19.30).

Минулого тижня укра­їнські «ґранди» вже зу­стрічалися — у поєдинку за Суперкубок, і тоді впевне­ну перемогу здобув «Шахтар» (3:0). Чи означає це, що саме «помаранчево-чорні» будуть у неділю беззаперечними фа­воритами? Аж ніяк. «Шахтарю» перемога у матчі за Суперку­бок була потрібна більше, ніж «Динамо», адже минулого року «гірники» не виграли жодно­го трофею, та й у нинішньому чемпіонаті йдуть другими, до­ганяючи киян. До того ж, якби динамівці реалізували супер­момент, який мали на початку поєдинку (нападник «біло-бла­китних» Супряга з близької від­стані влучив у штангу), то ще невідомо, як би усе склалося…

Підопічні Роберто Де Дзербі відстають від вихованців Мірчі Луческу на три очки, тож нічия у недільному матчі «Шахтар» не влаштує. На відміну від «Ди­намо», для якого «мирова» ста­не цілком прийнятним резуль­татом. Отже, можна очікувати, що «Шахтар» намагатиметь­ся грати «першим номером», а «Динамо» зробить ставку на контратаки. «Розкриватися», як це було у матчі за Суперку­бок, кияни не планують… Не забуваймо, що у середині тиж­ня обидві команди грали у Лізі чемпіонів. «Шахтар» приймав міланський «Інтер» у вівторок, а «Динамо» в гостях протисто­яло мюнхенській «Баварії» у се­реду. А відтак «помаранчево-чорні» матимуть більше часу на відпочинок перед «класико». За приблизної рівності сил це може стати перевагою.

Львівський «Рух» у стартово­му матчі 10-го туру зіграє на ви­їзді з «Маріуполем» (п'ятниця, 1 жовтня, 19.30). Азовці за­раз на останньому місці тур­нірної таблиці, гра у команди не йде. Якщо «рухівці» забудуть про програш «Динамо», то ціл­ком можуть розраховувати на три очки. Інший львівський клуб УПЛ, «Львів», у 10-му турі при­йматиме «Дніпро-1» (субота, 2 жовтня, 17.00). У попере­дньому турі «містяни» обігра­ли закарпатський «Минай», тож до матчу з дніпрянами мають підійти у доброму гуморі. Але легко «Львову» точно не буде. «Дніпро-1», який у 9-му турі розгромно програв луганській «Зорі», прагне реабілітуватися перед своїми уболівальниками, тому до міста Лева їде тільки по перемогу… Буде цікаво.

Решта матчів 10-го туру: 2 жовтня — «Колос» — «Чорно­морець» (14.00), «Ворскла» — «Інгулець» (19.30), 3 жов­тня — «Верес» — «Олексан­дрія» (14.00), «Зоря» — «Десна» (17.00), «Металіст 1925» — «Ми­най» (17.00).

Результати матчів 9-го туру:

  • «Колос» — «Ворскла» 0:1
  • «Олександрія» — «Маріуполь» 2:1
  • «Шахтар» — «Верес» 4:1
  • «РУХ» — «Динамо» 0:2
  • «Минай» — «ЛЬВІВ» 1:2
  • «Дніпро-1» — «Зоря» 0:4
  • «Десна» — «Металіст 1925» 1:2
  • «Чорноморець» — «Інгулець» 1:1.

Схожі новини